BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,65
ALTIN 2.395,48
HABER /  POLİTİKA

CHPye şatafatlı bina

CHP yeni genel merkez binasının açılışını 19 Mayıs'ta yapacak. Önder Sav bir açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, yeni genel merkez binasının 19 Mayıs'ta yapılacak olan açılış törenine katılmaları için parti örgütüne çağrıda bulundu.

Sav, açılış töreniyle ilgili olarak CHP örgütüne gönderdiği duyuruda, yeni genel merkez binasının temelinin 19 Mayıs 2004 tarihinde atıldığını anımsattı. Temel atma ve açılış için 19 Mayıs tarihinin seçilmesinin bilinçli bir seçim olduğunu belirten Sav, örgüte yaptığı çağrıda şunları kaydetti:

''Yüce Atatürk'ün ve mücadele arkadaşlarının sürekli devrim ateşini yaktığı ulusal kurtuluş, bağımsızlık ve aydınlanma meşalesinin yola çıktığı 19 Mayıs 1919 tarihinden bu yana onurlu mirası taşıyanlar olarak sorumluluklarımız, yükümlülüklerimiz bitmedi, artıyor.

Ülkemizi, demokrasimizi, toplumumuzu bilinçli, bilinçsiz sıkıntıya sokan iç ve dış güçlere karşı Atatürk ilke ve devrimlerini, cumhuriyetin temel niteliklerini, demokratik laik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü mücadelesini CHP ailesi olarak birlikte sürdürüyoruz.'' ''İlk genel seçim hazırlıklarını, cumhuriyet ve demokrasi mücadelesini yeni binalarında yürüteceklerini'' belirten Sav, açılış törenini halkın, örgütün, MYK, PM ve YDK üyeleri, eski ve yeni milletvekilleri, belediye başkanları, belediye ve il genel meclisi üyeleriyle birlikte bir bayram havası içinde gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

CHP'nin Söğütözü'ndeki yeni genel merkez binasının açılış töreni 19 Mayıs Cuma günü saat 13.00'de gerçekleştirilecek. Genel Başkan Deniz Baykal'ın yapacağı konuşmanın ardından düzenlenecek konserde, İbrahim Tatlıses, Sabahat Akkiraz, Yıldız İbrahimova ve Ferhat Göçer sahne alacak. Törenin sunuculuğunu Cem Davran yapacak.