BIST 10.319
DOLAR 32,23
EURO 34,77
ALTIN 2.453,63
HABER /  GÜNCEL

Rusya'dan Türkiye'ye flaş PYD uyarısı

RUSYA Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Suriye'ye yönelik yapılan hava operasyonları hakkında açıklama yaptı.

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gennadiy Gatilov, Suriye'de ateşkes anlaşmasına varılsa bile, buradaki hava saldırılarına devam edeceklerini açıkladı.

Alman Der Spiegel dergisine konuşan Gatilov, "(Suriye'de) IŞİD, El Nusra Cephesi ve diğer El Kaide bağlantılı terörist örgütlerle mücadele ediyoruz. O nedenle Suriye'de ateşkes anlaşmasına varılsa bile terörist gruplara yönelik saldırılarımız devam edecek. Zira ateşkes teröristler için değil müzakere sürecinin başlamasını gerçekten isteyenler için geçerli olacak" dedi.

"TÜRKİYE'NİN TUTUMUNDAN CİDDİ ŞEKİLDE ENDİŞELİYİZ"

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise "Türkiye'nin Suriye'ye karşı saldırgan tutumundan ciddi şekilde endişeliyiz. Türkiye cihatçı gruplar ve paralı askerlerin yasa dışı şekilde Suriye'ye girmesine yardımcı olmaya devam ediyor" ifadesi kullanıldı.

TSK'DAN YPG'YE MÜDAHALE

Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki YPG güçlerinin bulunduğu bölgeye, Kilis sınırında konuşlu birliklerden top atışı yapmıştı. Dün saat 10.00 sıralarında bölgede yeniden top seslerinin duyulduğu ve Kilis'in Akçabağlar bölgesinde konuşlu topçu birliklerinden PYD denetimindeki Menag Havaalanı ile çevresindeki Manaras ve Aynadakna Köyü bölgesine top atışları yapıldığı belirtilmişti