BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan flaş YPG ve Rusya açıklaması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye Azez'de YPG'ye yönelik yapılan bombardıman ve Rusya'nın dünya savaşı iddiası hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Suriye'de Azez'in düşmesine izin vermeyeceklerini belirten Başbakan Davutoğlu, YPG'nin Fırat'ın batısına Afrin'in doğusuna geçemeyeceğini belirtti. Davutoğlu ayrıca, YPG için ''Rusya'nın Suriye'deki estrümanıdır, piyonudur'' ifadesini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Suriye'ye müdahale olur mu?" sorusuna Başbakan Davutoğlu, "Önce hava saldırıları durdurulmalı" dedi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''AZEZ'İN DÜŞMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

"Azez'in düşmesine izin vermeyeceğiz. YPG Fırat'ın batısına Afrin'in doğusuna geçemeyecek. YPG'ye gerekli olan yerde gerekli müdahale yapılacak. Havalanından çekilecekler çekilmezlerse kullanılamaz hale getirilecek. YPG Rusya'nın Suriye'deki estrümanıdır piyonudur. YPG'yi Suriye'de bir aktör olarak görmek mümkün değildir. Türkiye'de PKK Suriye'de YPG Rusya'nın piyonudur. Kimse savaş çığırtkanlığı lobisi yapmasın. Rusya savaş çıkabilir algısıyla dünyayı tedirgin etmeye çalışıyor"

"AK PARTİ'YE DÖNÜK SPEKÜLASYONLARA İZİN VERMEM"

Abdullah Gül'ün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ardından Bülent Arınç, Hüseyin Çelik ve Sadullah Ergin ile görüşmesini değerlendiren Başbakan Davutoğlu, "Abdullah Gül'ün arkadaşlarımızla görüşmesi doğal. AK Parti'ye dönük spekülasyon yapılmasına izin vermem. AK Parti her zamankinden daha güçlüdür." dedi.

"CHP GİDEREK HDP'LİLEŞİYOR"

CHP'nin Güneydoğu'daki operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamalara ise Davutoğlu, "CHP milletvekilleri YPG ağzıyla konuşuyor. CHP giderek HDP'lileşiyor" değerlendirmesinde bulundu.