BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,94
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan ve Abdullah Gül görüşmesi bilindiği gibi değil!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşen Abdullah Gül'ün görüşme öncesi Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik ile bir araya geldiği iddia edildi.

Abone ol

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ardındanda Bülent Arınç, Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin ve Nihat Ergün ile görüşmesi ülkenin gündemine bomba gibi düştü.

Konuşmaya dair henüz bir resmi açıklama yapılmazken, Gül'e yakın çevrelerin "Gül daha önce ne söylediyse şimdi de aynısını söylüyor. Erdoğan da aynı noktada" değerlendirmesini yaptığı iddia edildi.

ERDOĞAN-GÜL GÖRÜŞMESİ NASIL KARARLAŞTIRILDI?

Gül’e yakın bazı kaynaklar, görüşmenin, Erdoğan’ın Gül’ün ameliyatından sonra kendisini geçmiş olsun demek için araması sırasında telefonda kararlaştırıldı. Bir başka bilgiye göre, Gül, Ankara’da kayınbiraderi eski AKP Milletvekili Mehmet Tekelioğlu’nun evinde kış aylarını geçiren anne ve babasını ziyaret için geldi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradı, Erdoğan da Gül’ü yemeğe davet etti. Bir başka kaynak ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çelik ve Arınç’ın açıklamalarından sonra ve özellikle ‘Hamamönü ofisleri’ haberlerinden sonra bizzat Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çağırdığını belirtti.

ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ ÖNCESİ GÖRÜŞTÜLER

Gül’ün temasları, kamuoyuna “önce Saray sonra Arınç’ın evinin olduğu Çukurambar” olarak yansırken, Gül’e yakın çevreler, sıralamanın böyle olmadığını öne sürdü. İddiaya göre Gül, Ankara’ya geldikten sonra önce yakın çevresiyle biraraya geldi. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na giden Gül, sonra yeniden yakın çevresi ve Arınç’la biraraya geldi.

"ABDULLAH GÜL AYNI ŞEYLERİ SÖYLÜYOR"

Gül'e yakın çevreler, Gül ve Erdoğan görüşmesinin samimi bir hava geçtiğini belirtti. Görüşmenin sonuçları bakımından detaylı bir bilgi vermedi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Gül’ün, açıklamaları nedeniyle Arınç ve Çelik’e yönelik eleştirilerin çok yakışıksız olduğunu dile getirdiği, “Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi su alırsa hepimiz zarar görürüz. Terör ve dış politikadaki ciddi gelişmeler varken, enerjimizi başka şeylere harcamak yanlış olur” dediği öne sürüldü. Ancak Erdoğan’ın da, sözkonusu açıklamaları eleştirdiği, “zamansız ve yakışıksız” bulduğu iddia edildi.

Görüşmelerin sonucuyla ilgili olarak ise aynı çevreler, “Gül, dün ne söylediyse bugün de aynı şeyleri söylüyor. Cumhurbaşkanı da aynı noktada. Duruşlarda bir değişiklik yok” diyerek, tarafların pozisyonlarında bir değişiklik olmadığı mesajını verdi.

AÖF SINAV SONUÇLARI 2016 AÇIKLANDI AÖF SONUÇLARI SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN