BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Suriye'de PYD gelişmesi kritik bölgeye ulaştılar

Suriye'de, PYD güçlerinin Türkiye'ye 20 km uzaklıktaki, muhaliflerin kontrolünde bulunan Tel Rıfat'a girmek üzere olduğu bildirildi.

Abone ol

PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kritik bölge olan Tel Rıfat'a girmek üzere olduğu belirtildi. Açıklama, Türkiye sınırına 20 km uzaklıktaki Tel Rıfat bölgesinde muhalif grubun komutanından geldi.

Muhalif komutan, Rus jetlerinin çok sayıda sivilin yaşadığı bölgeye dün 30 hava saldırısında bulunduğunu söyledi. PYD'nin Rusların sağladığı hava desteğiyle Tel Rıfat'ın kuzeyinde bir köyü ele geçirdiğini ve kasabaya girmek üzere olduğunu belirtti. İlçe çevresinde muhaliflerle PYD güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını da aktardı.

SURİYE'DE 29 PYD MİLİTANI ÖLDÜRÜLDÜ

TSK unsurlarınca, Halep'e bağlı Azez ilçesinde bölücü terör örgütü PYD/PKK hedeflerinin Fırtına obüsleriyle vurmasında 29 PYD militanının öldüğü bildirildi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Cephetu'ş Şamiye'nin Azez'deki Türkmen komutanlarından Zekeriya Karslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kilis sınır hattında konuşlanan birliklerin Fırtına obüsleriyle Azez'deki PYD/PKK hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği top atışları sırasında çok sayıda örgüt mensubunun öldüğünü ve yaralandığını söyledi.

Azez'e bağlı Minniğ köyü ve yakınındaki havaalının kontrolünü eline geçiren PYD güçlerine yönelik saldırıda 10, Maranas köyü civarındaki mevzilerde 12 ve Meryemin köyünde de 7 olmak üzere 29 kişinin öldüğünü aktaran Karslı, ''TSK'nın Suriye'deki PYD hedeflerine yönelik top atışları halen devam ediyor'' diye konuştu.

PYD MİNİĞ BÖLGESİNDEN ÇEKİLİYOR MU?

Kendi istihbarat kaynaklarından edindikleri bilgilere göre, TSK'nın top atışlarından olumsuz etkilenen PYD güçlerinin Minniğ köyü havaalanı ve Maranas köyü civarındaki bazı mevzileri boşaltıp geri çekildiklerini, bazı mevzileri de güçlendirdikleri ve toparlanma halinde olduklarını kaydetti.

Halep'e bağlı Azez ilçesinin güneybatısında yer alan Maranas bölgesinden dün, bölücü terör örgütü PYD/PKK mensuplarınca Akçabağlar üs bölgesine ateş açılması üzerine, TSK unsurları tarafından angajman kuralları çerçevesinde karşılık verilmişti. Bugün, öğlen saatlerinde Suriye'ye yönelik başlatılan top atışları ise halen sürüyor.

YPG