BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.433,11
HABER /  DÜNYA

Putin hakkında dengeleri değiştirecek iddia! Asıl amacı...

ABD Senatörü McCain, "Putin, Suriye'yi Rusya'nın askeri tatbikat alanı olarak görüyor. Suriye'yi, tıpkı Kaliningrad ve Kırım gibi ordusunun askeri dış temsilciği yapmayı amaçlıyor" dedi.

Abone ol

ABD Senatörü John McCain, 52. Münih Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ortadoğu'da baskın bir güç olmak istediğini kaydetti.

Putin'i "yedikçe açlığı artan biri" şeklinde nitelendiren ABD Senatörü John McCain, "Putin, Suriye'yi Rusya'nın askeri tatbikat alanı olarak görüyor. Suriye'yi, tıpkı Kaliningrad ve Kırım gibi ordusunun askeri dış temsilciği yapmayı amaçlıyor" dedi.

"SURİYE'Yİ ASKERİ TATBİKAT ALANI OLARAK GÖRÜYOR"

"Putin bizim partnerimiz olmakla ilgilenmiyor. Esed rejimini desteklemek istiyor. Suriye'yi Rusya'nın askeri tatbikat alanı olarak görüyor. Suriye'yi tıpkı Kaliningrad ve Kırım gibi ordusunun askeri dış temsilciği yapmayı amaçlıyor" dedi.

"MOSKOVA, BU KRİZİ SİLAH OLARAK KULLANMAK İSTİYOR"

Putin'in, Suriye'deki bombardımanları neticesinde sığınmacı krizini daha da arttırdığını dile getiren McCain, Moskova'nın bu krizi silah olarak kullanmak ve Avrupa projelerini ve Transatlantik ilişkileri baltalamak istediğini ifade etti.

 "ÇOK DA UYGULANABİLİR DEĞİL"

McCain, Rusya'nın Suriye'de sürdürdüğü bombardımanlarda sivillerin yaşamını yitirdiğini vurguladı.

Münih'teki Suriye Destek Grubu toplantısının ardından çıkan anlaşmanın mürekkebi kurumadan İran ve Rusya'nın Suriye'deki faaliyetlerini daha fazla güçlendirmesini eleştiren McCain, anlaşmasının uygulanmasını arzuladığını ancak çok da uygulanabilir gözükmediğini kaydetti.

ABD HEYETİ KATILMADI

Öte yandan, dün akşam Bavyera Eyalet Başbakanı Horst Seehofer'in güvenlik konferansına katılanlar için verdiği yemeğe ABD heyeti katılmadı. Heyetin, Seehofer'in Rusya'ya giderek Putin ile görüşmesini protesto amacıyla davete gitmediği iddia edildi.