BIST 9.780
DOLAR 32,57
EURO 34,94
ALTIN 2.431,97
HABER /  GÜNCEL

Herkul'u kapanan Fethullah Gülen bakın şimdi nerede?

Fethullah Gülen herkul.org sitesi kapandıktan sonra kendine yeni mecra buldu. Fethullah Gülen'in sohbeti Youtube üzerinden yayınlanmaya başladı.

Abone ol

Fethullah Gülen'in her pazartesi günü yayınlanan sohbete herkul.org sitesi kapanınca Youtube üzerinden yayınlanmaya başladı.

Fethullah Gülen'in sözcüsü Osman Şimşek son sohbetin youtube linkini paylaşarak "Bu sohbet sitemizin hukuka aykırı şekilde kapatılmasına "hayır" diyen ehl-i insafa ve özellikle dostlarımıza emanet" diye yazdı.

Fethullah Gülen sitesinin kapatılmasının ardından verdiği ilk sohbette cemaatine 'Yapışın himmete tükürün korkunun yüzüne" mesajını dedi.

İşte Gülen'in Youtube üzerinden yayınlanan son sohbetinden önemli bölümler;

*Mesleğimizdeki bu şefkat mülahazası bir karıncaya bile ayak basmamayı gerektirir. Şayet bir karıncanın ayağı kırılmışsa, mümkünse bir kırıkçıya götürmek, onun ayağını bağlatmak, onu yeniden hayata döndürmek ve yaşayabildiği sürece sekmeden yaşamasını sağlamak bu mesleğin esaslarındandır.

YEMİNLE SÖYLÜYORUM : BİR ARI ODAMDA ÖLÜNCE YARIM SAAT AĞLADIM

*Bir arının odamda ölmesi karşısında yarım saat ağladığımı biliyorum. Biz buyuz!.. Yahya Kemal’in de dediği gibi “Bizden olmayanlar, bizi bilmezler!..” Her vesileyi gayelerine ulaşmak için meşru sayan vandallar bizi bilmezler. Ben yeminle söyleyebilirim: Yetmiş küsur senelik hayatım boyunca bilerek bir tek karıncaya basmadım.

BAŞIMIZ FEDA OLSUN!

*Evet, korkuya takılmamak lazım. Korkuya takılırsanız -hafizanallah- korktuğunuz şeye maruz kalırsınız. Madem yüce bir hakikate dilbeste oldunuz, Hazreti Bediüzzaman gibi demelisiniz: “Yüzer milyon başların feda oldukları bir kudsî hakikate başımız dahi feda olsun. Dünyayı başımıza ateş yapsanız, hakikat-i Kur’âniyeye feda olan başlar, zındıkaya teslim-i silâh etmeyecek ve vazife-i kudsiyesinden vazgeçmeyecekler inşaallah!

-(...) “Tükürün ehl-i zulmün o merhametsiz yüzüne!..” İşte başkaldırmanın ve dimdik durmanın gerektiği yer, orasıdır. “Belki bir tükürük ile cevap veriyorum!” diyor. Korkunun yüzüne tükürüyor.. tehdidin yüzüne tükürüyor.. tehcîrin yüzüne tükürüyor.. ifnânın, ibâdenin yüzüne tükürüyor.. müesseseleri işgal etmenin yüzüne tükürüyor!.. Kim haklı çıkıyor? Onu zaman gösteriyor. Kim haklı çıkacak? Onu hiçbir zaman yalan söylemeyen ve tefsirini hep isabetli ortaya koyan zaman gösterecek!..