BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.433,78
HABER /  GÜNCEL

Hava durumu sıcaklık bastıracak sonra da...

Başta İstanbul ve Ankara hava durumu olmak üzere sıcaklık artıyor meteoroloji son tahmini açıkladı. Sıcaklık haftasonuna kadar 15 dereceye kadar artacak. Peki Bursa, Eskişehir, Kocaeli, Düzce ve İzmir hava durumu nasıl?

Abone ol

Hava durumu başta İstanbul ve Ankara olmak üzere sıcaklık değerleri artıyor meteoroloji son tahminleri açıkladı. İstanbul hava durumu şaşırttı. Bugün termometreler 21 derecenin üzerine çıktı.  Yurt genelinde mevsim normallerinin 8 ila 15 derece üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının Şubat ayı günlük ve aylık ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Peki Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Bolu, Düzce, Antalya, Manisa ve mersin hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL HAVA DURUMU SICAKLIK ARTIYOR!

İstanbul hava durumu sıcaklıklar şok etti. Son meteoroloji raporlarına göre, sıcaklıklar haftasonu kadar 10 derece birden artacak. Bugün İstanbul'da hissedilen sıcalık 21 derecenin üzerine çıktı.

İstanbul için 5 günlük hava raporu

İSTANBUL hava durumu için son uyarı meteorolojiden geldi sıcaklık artıyor. Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batısında kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

SICAKLIK 15 DERECE BİRDEN ARTACAK!

Yurdumuzun batı bölgelerinde görülen yağışlı havanın hafta sonunda da etkili olduktan sonra önümüzdeki hafta başından itibaren ülkemizi terk etmesi bekleniyor. Hala mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta sonuna kadar artmaya devam etmesi bekleniyor. Mevsim normallerinin 8 ila 15 derece üzerinde seyredecek olan hava sıcaklıklarının Şubat ayı günlük ve aylık ekstrem sıcaklık değerlerine ulaşabileceği tahmin ediliyor.

Bazı illerimizdeki mevsim normalleri ile beklenen hava sıcaklıkları ise şöyle olacak.

İstanbul'da mevsim normali 10, beklenen 17 derece. Bursa'da mevsim normali 11, beklenen 27 derece.Ankara'da mevsim normali 7, beklenen 19 derece. İzmir'de mevsim normali 13, beklenen 24 derece. Antalya'da mevsim normali 16, beklenen 26 derece. Trabzon'da mevsim normali 12, beklenen 22 derece. Samsun'da mevsim normali 12, beklenen 22 derece. Erzurum'da mevsim normali -3, beklenen 3 derece. Diyarbakır'da mevsim normali 8, beklenen 19 derece.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU NASIL?

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, bugün (Pazartesi) öğle saatlerinde Bolu, Çankırı, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinin kısa süreli ve hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Salı) sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



Ülkemiz genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de kuvvetli(30-50 Km/saat) olarak esmesi bekleniyor.