BIST 10.240
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.394,22
HABER /  SPOR

Rüştü iki savaş arasında kaldı

İtalya maçında sakatlanan Rüştü Fenerbahçe ile Futbol Federasyonu arasındaki savaşa kurban gitti

Abone ol

15 Kasım 2006 tarihinde İtalya’da oynanan İtalya - Türkiye dostluk maçında sakatlanan ve sahalara dönüşü Nisan ayı olarak tahmin edilen Fenerbahçe’nin başarılı file bekçisi Rüştü Reçber o tarihten bu yana hiçbir transfer taksidini kulüpten alamadı.

Fenerbahçe ile garanti paraya anlaşan ve her ay transfer ücreti alan başarılı file bekçisi için Fenerbahçe Spor Kulübü, Futbol Federasyonu’na bir yazı göndermiş ve Rüştü’nün sakatlandığı Kasım ayından sahalara döneceği tarihe kadar alacağı transfer ücretinin, Federasyon tarafından ödenmesini talep etmişti.

Bu süre zarfından Fenerbahçe’nin garanti para kapsamında Rüştü’ye ödemesi gereken 3 aylık transfer taksidinin kaleciye ödenmediği ortaya çıktı. Fenerbahçe Kulübü, bu taksitlerin Federasyon tarafından ödenmesi beklerken, Federasyon kanadı ise Kasım ayından bu yana yaptığı hiçbir toplantıda Fenerbahçe’nin Rüştü ile ilgili talebini görüşmedi ve bir sonraki toplantıya bıraktı. Futbol Federasyonu son olarak bu hafta yapacağı toplantıda Fenerbahçe’nin Rüştü ile ilgili talebini görüşeceği öğrenildi. Futbol Federasyonu 15 Kasım 2006’da sakatlanan kalecinin ameliyat ve tedavi masraflarını üstlenmişti.

Ayrıca; Federasyondan alınan bilgilere göre Rüştü ile ilgili karar verilene kadar, milli kalecinin alacaklarının Kulübü tarafından sözleşmeye uygun şekilde ödenmesi gerektiği, daha sonra çıkacak karara göre gerekiyorsa Federasyonun bu parayı Fenerbahçe’ye geri ödeyeceği öğrenildi.
Milli file bekçisi Rüştü Reçber ise Fenerbahçe ve Federasyon arasında yaşanana bu gelişmelere aldırmadan çalışmalarını profesyonelce sürdürüyor ve sahalara döneceği günü iple çekiyor.