BIST 10.257
DOLAR 32,34
EURO 34,85
ALTIN 2.380,15
HABER /  POLİTİKA

Sezer düşünmek bile istemiyor

Başkent, Kürtlerle görüşme konusunda ikiye bölünmüş durumda. Erdoğan başka Sezer ve asker başka düşünüyor.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı ve hükümet uygun kanallardan Kuzey Iraklı liderlerle konuşulması gerektiği görüşünde.

Ancak Cumhurbaşkanı Sezer ve askerler bu ihtimali düşünmek bile istemiyor. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Washington'da yaptığı açıklama, "Neçirvan Barzani hasmane konuşmalar yapıyor. Bu haliyle görüşmek mümkün mü?" sözleri ile tavrını bir kez daha ortaya koydu.

Büyükanıt'a cevap bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Erdoğan, Türkmenistan yolunda yaptığı açıklamada Kürtlerle diyaloğa yeşil ışık yaktı.

Erdoğan, "Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt hükümeti ile ilişkileri geliştirecek adımlar atılabilir. Neden olmasın? Yeter ki; bu yakınlaşma huzur getirsin, barış getirsin, olumlu gelişmelere yol açsın. Eğer atacağımız her adım bizim için huzur getirecekse, onlar için huzur getirecekse biz buna her zaman varız" diye konuştu.

Başer de tavır değiştirdi

Daha önce "Gerekirse Barzani ile görüşürüm" diyen PKK ile Mücadele Özel Koordinatörü Edip Başer ise Büyükanıt'ın açıklamasının ardından tavır değiştirdi.

"Ben terörle mücadelede faydalı ise görüşürüm" demiştim" şeklinde konuşan Başer kararını vermeden önce de hükümetten bahsetmeden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a danışacağını belirtti.