BIST 10.209
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.398,71
HABER /  GÜNCEL

Beykozun elini rahatladı

Yargı Acarisanbul'da son sözünü söyledi. Orman Bakanı Pepe belediyenin elinin rahatladığını söyledi.

Abone ol

Çevre ve Orman bakanı Osman Pepe, Danıştay 6. Dairesinin verdiği karara ilişkin, ''Beykoz Belediyesinin beklediği bir karardı bu. Onların elini hukuki olarak rahatlatan bir karar'' dedi. THY'ye ait uçakla Ankara'dan İstanbul'a gelen Bakan Pepe, Atatürk Havalimanı'nda Danıştay 6. Dairesinin, Beykoz Belediyesinin Acaristanbul'a verdiği yapı ruhsatının iptaline ilişkin yerel mahkeme kararını onamasıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Konuyla ilgili Beykoz Belediyesinin ''Danıştay kararının beklenmesi'' yönünde oy birliği ile almış olduğu bir encümen kararı bulunduğunu hatırlatan Pepe, ''Danıştay 6. Dairesi, İstanbul İdare Mahkemesinin kararını onadı. Yani bir noktada Beykoz Belediyesinin beklediği bir karardı bu. Onların elini hukuki olarak rahatlatan bir karar'' diye konuştu. Bakan Pepe, bundan sonraki süreçle ilgili olarak, ''İmar Kanunu'nun belediye başkanına, belediye encümenine vermiş olduğu görev, İmar Kanunu'nun 32 ve ilgili maddelerinde tarif ediliyor. Bundan sonra süreç ona göre işleyecek'' dedi.

''Yıkımın gerçekleşmesi halinde firmanın tazminat hakkı doğuyor mu?'' sorusu üzerine Osman Pepe, şunları kaydetti: ''Burada idari yargılama usulü ile alakalı Türkiye'deki uzmanların ortak görüşü şudur. Burada kesinleşmiş bir yargı kararı vardır. Orada herhangi bir tazminat söz konusu değildir. Velev ki olsa bile yine bu konuyla alakalı uzmanların ortak görüşü, 'bu ruhsatı daha önce usulsüz olarak veren belediye başkanı ve altında imzası olan bürokratlara rücu eder'. Hiçbir suretle şu anda tazminat söz konusu değildir. Olsa bile daha öncekilere rücu eder.''