BIST 9.438
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,76
HABER /  DÜNYA

Rus basını yazdı SİHA şokuyla ilgili Rusya'dan yanıt geldi hayatta kalma şansı yok

Ermenistan'da Rus hava savunma sistemlerinin yetersizliği konuşulurken Rusya'dan, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın "Bayraktar TB2'yi bir saat dahi durduramadılar" sözlerine yanıt geldi.

Abone ol

Rus uzmanlar Bayraktar TB2 karşısında başarısız olan Pantsir ve Tor-M2KM hava savunma sistemlerini savunmak için açıklamalarda bulundu.

İbrahim Haskoloğlu'nun yayınında Baykar'ın CEO'su Haluk Bayraktar, Rus Hava Savunma Sistemlerinin Türk SİHA'ları karşısındaki acizliğini açıklamış bu sözler ise Rus medyasında çok konuşulmuştu.

"Bir saat dahi durduramadılar" demişti

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ın, ''En son Karabağ zaferinde gördük. Orada 50'den fazla hava savunma sistemi, 140 civarı tank ve 100'lerce çok namlulu roketatar SİHA'lar sayesinde imha edildi. SİHA'lar bu açıdan oyun değiştirici sistemler. Bayraktar TB2'yi bir saat dahi durduramadılar (Pantsir, Tor-M2KM). Bayraktar TB2 her zaman havada." sözlerine cevap veren Rus sitesi RIA Novosti'ye konuşan Rus askeri uzmanı Viktor Murakhovsky, Rusya'nın Bayraktar TB2 İHA'ları da dahil kullandıkları uydu ve navigasyon sistemlerini çökertebilecek komplekslere sahip olduğunu açıkladı.

Hayatta kalma şansı yokmuş!

Murakhovsky ve diğer Rus uzmanlar, Rusya'nın etkili drone sistemlerine sahip olduğunu açıkladı. Bu araçlardan birinin aynı anda Tor-M2KM uçaksavar füzesi sistemi olduğunu ve Bayraktar TB2'nin bu silahın menziline girmesi halinde hayatta kalma şansının olmadığını söyledi.