BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Rumenler Cimbomla dalga geçti

Steaua Bükreş Galatasaray ile berabere kaldı. Romanya basını havalara girdi. Aslen çantada keklik olarak görülüyor.

Abone ol

Steaua Bükreş’in Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray ile 2-2 berabere kalması, Romanya’da büyük yankı uyandırdı. Sami Yen'deki 2-2'lik beraberlik Rumenler'i coşturdu! Steaua'nın efsane hocası Jenei, "Bizim çocuklar Bükreş'te Türkler'i ezerek geçer" dedi.

Steaua Bükreş’in Galatasaray ile 2-2 berabere kalması, Romanya’da büyük yankı buldu.

Gazeta Sporturilor’a konuşan Steaua’nın hocası Lacatus, “Çok üzgünüm, çünkü kazanmamız gereken bir maçtı. Hakem bize yanlış yaptı. Nonda kırmızı kart görmeliydi. Bunun bedelini biz ödedik.

‘Açık çek veriyorum’
Başkan Becali ise aynı gazeteye yaptığı açıklamada, “Evimizde işler bambaşka olur. Daha cesaretli oynayacağız. Seyircimizin desteği bizi gruplara götürecektir. Futbolculara da hiç para hesabı yapmadan açık çek vereceğim. Yeter ki kalsınlar gruplara.

Pro Sport gazetesi, “Artık yolumuz açık, Şampiyonlar Ligi göründü” başlığını kullanırken, “Dün akşam cehennemde emin adımlarla yürüyen bir takım gördük. Tur bize yakın” ifadesini kullandı. Gazete ayrıca Becali ve Lacatus’un, “Yüzde 70 gruplardayız” sözlerine yer verdi.

‘Bu mu cehennem?’
Steaua Bükreş’te Başkan Becali’nin yardımcılığını yapan Argaseala ise Galatasaray taraftarını hedef aldı. “Cehennem dedikleri bu muymuş?” gibi alaycı bir ifade kullanan Argaseala, “Hiç de düşündüğüm gibi korkulacak bir taraftar yoktu. Bu taraftar bizim çocukları korkutamaz. Rahat şekilde iyi skor elde ettim. 2 hafta sonra Bükreş’te bizim taraftar şovunu yapar, turu da geçeriz” diye konuştu.

Rumen ekibine 1986’da Şampiyon Kulüpler Kupası’nı kazandıran, 1989’da da Galatasaray’ı yarı finalde eleyip bu kupada final oynatan teknik direktör Emerich Jenei, “Galatasaray’ın gücünü gördüm. Beni hiç etkilemedi. Bükreş’te bizim çocuklar Türkler’i eze eze geçer. Bize karşı zayıflar. Bizim dönemdeki takım olsa, fark olmuştu. Ama şimdiki futbolcuları da tebrik ediyorum” dedi.

Luce de vurdu!
Mircea Lucescu da, “Steaua Bükreş’in gruplara kalması garanti gibi” diye görüş bildirip, şunları kaydetti: “Galatasaray’ın taktiği gerçekten çok kötüydü, bozuktu. Rövanş maçında Galatasaray fazla şey yapamayacaktır. Skoru çevirecek durumda değil Sarı-Kırmızılılar. Steaua işi burada bitirir.”