BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.409,75
HABER /  GÜNCEL

Ruhat Mengi'nin öfkesi dinmedi

Fatih Altaylı bir yazdı pir yazdı. Altaylı'ya şiddetli tepki gösteren Ruhat Mengi, köşesinde okuycu tepkilerine yer verdi. Mengi 'öfke yazıları'na devam edecek.

Abone ol

Fatih Altaylı bir yazdı bir yazdı. Altaylı'ya şiddetli tepki gösteren Ruhat Mengi, bugünkü köşesinde okuyucu yorumlarına yer verdi. "Bu topluma güvenebiliriz!" diyen Mengi 'öfke yazıları'na önümüzdeki günlerde de devam edeceğini bildirdi. İşte Mengi'nin dinmeyen öfkesi:

Yazı: Ruhat Mengi
Kaynak: www.vatanim.com.tr  

İnsan insanlığından şaşınca "değerleri yerli yerine oturmuş toplumlar onu hizaya getirir. Kendisine herhangi bir yasal ceza verilmesine bile gerek kalmaz, içinde yaşadığı kendi halkı onu manevi değerleriyle cezalandırır. İki gündür ben Türkiye'de bunun anında yapıldığına bir kez daha şahit oldum.

Kendiyle birlikte gazetesi de kaybetti! Fatih Altaylı'nın, gazetecilik meslek ilkeleri ve etik anlayışının Türkiye'de nasıl değişmekte olduğunu konu alan, bu arada kendisinin de Sabah gazetesine transferini yorumladığım 2 Ağustos Salı günkü köşe yazıma ertesi gün kendi köşesinde sokak ağzıyla verdiği cevap, uzun yıllardır evli olduğum eşimi de işin içine katarak sanki gayri meşru bir ilişkiden söz ediyormuş gibi (öyle bile olsa bir köşe yazarı, kadın meslektaşına bu şekilde hitap veya hakaret hakkına asla sahip değildir) "Başyazarla yatarak yazar olunmaz" şeklindeki tarifi toplumu erkeğiyle, kadınıyla, genci, yaşlısı, sivil toplum kuruluşu, hukukculan, TV'si, gazetesi, haber ajanslarıyla ayağa kaldırdı.

Çarşamba günü, bu hakaret köşesinde okunmaya başladığı andan itibaren yayınların, telefonlarla, mektuplarla gelen tepkilerin ardı arkası kesilmedi. İki gün içinde değerli okurlanmızdan ve haberi TV'lerden duyanlardan yüzlerce mail ve faks geldi, gelmeye de devam ediyor Benim daha fazla bir şey söylememe şu an için gerek yok, onların tepkilerinden bazılarını duymanızı istiyorum. Yalnız küfür anlamındaki kelimeleri vermeyeceğim.

Ata Kayatürk:

Sayın Mengi, yazdıklarınızı okurken bir erkek olarak gözlerim yaşardı ve hayatımda ilk kez erkek olmaktan utandım.(...) Kendisinin yaptığı.....kınıyorum ve hiç olmazsa, bir nebze rahatiatacaksa sizden bir erkek olarak özür diliyorum. Bizler var oldukça sizler de daima olacaksınız. Merak etmeyin, arkanızda çok büyük bir kitle var. Kendinize iyi bakın. Saygılanmla.

Tomur Günce (Altınova/Ayvalık):

VATAN gazetesinin yayın hayatına başladığı günden beri sürekli okuyucusu olup, köşenizin de fanatik bir okuyucusuyum. Fatih Altaylı'nın şahsına yönelik, ahlâk dışı ifadesi nedeniyle yazdığınız, basın ahlâkının eşsiz bir örneği niteliğindeki bugünkü makalenizden dolayı sizi bir kere daha kutluyorum. Yaşım 61 olmasına rağmen şayet İstanbul'da olsaydım elinizi öpmeye bile gelebilirdim^..) Bilmiyorum niyetiniz var mı, bu "kabadayı" aleyhine yüklü bir tazminat davası açmanız şart. 'Takıntılı" kelimesine 15 milyarlık tazminata hükmedenler yatak odasına giren bu kabadayıyı trilyonluk tazminata mahkûm etmeleri boyunlarının borcudur.

Zeynep Arapoğlu:

Unutmayın ki, çok parası olanlar parayla satın alamayacakları her şey için kirli ağızlarını açarlar(...) Siz susmamakta haklısınız, bugün köşenizde yazdığınız "Adam olma konusunda öğüt verebilmek için önce adam olmak gerekir" tam bir özettir.

Sinan Kara (gazeteci):

Değerli hocam, bugünkü yazınızda F. Altaylı'ya "Hodri meydan" seçeneği sunmuşsunuz. Kabul edebilir mi bilmiyorum. Yürekli ve ilkesel duruşunuz için sizi kutluyorum.

Kenan 1946: Bu......bizim önümüze yazar diye, klip yöneticisi diye, televizyon sunucusu diye sunanları kınıyorum. Para karşısında
sahip değiştiren mal gibi.....karşımıza çıkıyor,
evimize giriyor.

Serhat Ergin Baykara: Ruhat Hanım, bugünlerde kiminle karşılaşsam konu "bu adamın".... transferine geliyor. Ben dahil herkesin edecek iki çift lâfı var buna. Adam olmaktan bahsedeceğine yediği halttan çok hoşnutsa o yakışıklı fotoğrafının yanında korkmasın da mail adresini yayınlasın.

Etem Günaydın: İyi bir gazete okuyucusuyum. Ancak Hürriyet'te yazdığı dönemde Fatih Altaylı'nın köşesini hiç okumazdım. Hürriyet'ten ayrıldığı için çok seviniyorum.(...) Bence: Ne zaman huzurlu oluruz?
Fatih Altaylı okumadığımız zaman! Saygılanmla.