BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uluç, TRT'deki kadroyu hiçe saydı

Hıncal Uluç, Şenol Demiröz'ün neden başarısız olduğunu yazdı. Uluç'un yazdıkları TRT kadrosunu kızdıracak türden. Uluç, TRT'deki kadroyu hiçe saydı.

Abone ol Hıncal Uluç, sorusunu sordu. Uluç'un verdiği cevapta tek bir suçlu yoktu. Uluç, TRT'deki kadroyu hiçe saydı. Ve Demiröz'ü batıranların TRT kadrosu olduğunu iddia etti.

Yazı: Hıncal Uluç
Kaynak:


TRT'NİN başına gelen her genel müdürü bekleyen bir bela var.. Üstesinden gelmek güç.. Tıka basa doldurulmuş ve çalışmayı unutmuş kadrolar.. Bunların çoğu ATM takımı.. Yani kuruma bile gelmeden otomatik makinelerden para çekenler.. Hiçbir işe yaramazlar. Ama yasalar arkalarındadır. Atamazsınız. Danıştay'dan döner gelirler..
Bütün iş kadroları bu hiçbir işe yaramayanlar tarafından doldurulmuştur. Baş yapımcılar, yapımcılar, baş yönetmenler, baş kameramanlar hep hayali adamlardır. Ortada görünmezler. Bu yüzden işleri ya dışardan görev verilenler, ya da idari kadrolarla işe alınanlar yaparlar.. TRT, TRT olsaydı, bizim dışardan gelip 2 yıl Tele Pazar yapmamıza gerek var mıydı?. Biz ayrıldık, yapabildiler mi?.
Bu içi geçmiş, köhnemiş ve yığıla yığıla Çin Seddi'ne dönmüş lök gibi kadro, kurumun gelirlerinin yüzde 70'ini yerken nasıl üretim yapılabilir ki?. Şenol Demiröz bunların hepsini bilerek geldi TRT'nin başına. Arkasında Başbakanın ve iktidarın büyük desteği de vardı. Derhal kolları sıvayıp yeni bir yasa ile, kurumu tepeden tırnağa yenileme şansına sahipti.
İşin o yanına bakmadı bile..
Ne yaptı?..
Kendi TRT zamanında tanıdığı, bugünkünden de köhne bir kadroyu işin başına getirdi, onlarla beyin takımı oluşturdu. Olmayan beynin takımı.. Bu ahı gitmiş, vahı kalmış adamlar, Şenol Demiröz'ün kısa zamanda çöküşünü hazırladılar.
Genç, dinamik ve yürekli bir çevre ve arkasında Başbakan Desteği ile büyük işler başarabilecek Demiröz, kendi kurduğu köhnemiş havuzda boğuldu. Demiröz'ün yok oluşu, onun ardından bu makama gelecek kişiye ders olmalı. Yeni Genel Müdür, mutlak yeni bir yasa ile, bu köhnemiş ekibin tasfiyesini sağlamalı, TRT'nin kadroları daraltılmalı ve boşaltılmalıdır ki, işi yapacaklar oralara atansın, maaş alacaklar değil. Bu yasa konusudur. Bu yasa çıkmadan ve TRT temizlenmeden, başarı beklenmesin.
İkincisi, yeni Genel Müdür, TRT'nin anayasal görevini iyi bilmek zorundadır. TRT bir kamu televizyonudur. Kuruluş amacı kamu yararıdır. Özel TV'lerin boş bıraktığı alanları doldurmak için alternatif yayınlar yapmak zorundadır. Özel TV'lerle sidik yarışına girmek TRT'nin işi değildir. Halkın parası, TRT'ye reyting korkusu ve hesabı olmasın diye verilmektedir. Halka katkıda bulunacak programları üretsin diye, halkın bütçesinden trilyonlar TRT'ye aktarılmaktadır. Yeni Genel Müdür, yeni bir ruhla, yeniden yapılanmış TRT'ye gelmezse, o da kısa zamanda Demiröz'ün yolunu tutar..