BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

En güzel anları olduğu gibi çekin

Fotoğraf, çoğu insanda büyük bir hastalık. Bu güzel hastalığın bulaşmasını sağlayan bazı makinalar var. Bu fotoğraf makinası da fotoğraf tutkunlarını kendine çekiyor.

Abone ol

Böylesine güzel bir yer olacağı belliydi. Panasonic’in Lumix 2005 Semineri için Sicilya’nın Taormina şehrini seçmesinin bir nedeni olmalıydı. Ben de Hürriyet e.yaşam adına orada bulunarak, denizden 200 metre yükseklikte, Etna Yanardağı eteklerinde, yeşillikler içinde, tamamı neredeyse teraslardan kurulmuş bu eşsiz güzellikteki şehri görme ve fotoğraflama imkanı buldum.

Panasonic’in uluslararası basın toplantısı için seçtiği Sicilya’daki Taormina şehri fotoğrafçılar için tam bir cennet. İlk günkü tanıtım toplantısı ile basın mensuplarına Lumix serisinin üç yeni çarpıcı modeli tanıtıldı. Optik ve sayısal teknolojinin mükemmel evliliğini oluşturan Lumix serisinin bu üç yeni üyesi, kategorilerine göre ayrı ayrı cazip özelliklere sahip. Panasonic yöneticileri ayrıca yeni dönemde öne çıkan stratejilerini de sıraladılar. Bunları yeni sayısal çağda yeni bir fotoğraf kültürü yaratmak, fotoğraf kalitesini daha iyiye götürmek, O.I.S’yi (Optik Sabitleme Sistemi) tüm modellere yaymak ve Panasonic ürün ağı ile uyumlu modeller üretmek olarak sıralayabiliriz.

O.I.S (Otomatik görüntü sabitleyici), Leica mercek, Venus Engine II, yüksek zum özellikleri bu modellerde de yer alan teknolojik Panasonic klasikleri...

Sizlere sonraki yazılarda da daha detaylı tanıtmaya çalışacağım bu üç yeni modelin göze çarpıcı özelliklerini kısaca aktaracağım.

DMC-FZ30

Süper zuma sahip bu üst sınıf model, Mega O.I.S, Venus Engine II, Leica mercek olan Panasonic özelliklerine sahip. 8 megapiksel, 12 optik zum diğer artı özellikleri. 12 optik zum istenirse 5 megapiksel için 15.3’e; 3 megapiksel için ise 19.1’e kadar arttırılabiliyor. SLR görüntüsü, manuel zum ve fokuslama imkanı, yeni geliştirilmiş yüksek kapasiteli lithium-ion pili, yüksek çözünürlüklü ayarlanabilir LCD’si modeli öne çıkaran unsurlar.

DMCLX1

Tamamen manuel kompakt sınıfındaki bu model 8.4 megapiksel, 4 optik zum, Mega O.I.S özelliklerine sahip. Modeli farklı kılan en önemli özellik bir ilke sahip olması: 16:9 format çekim imkanı. Bu önemli özellik son derece rahat kullanılabilir şekilde, diğer 2 seçeneği ile birlikte mercek üzerine yerleştirilmiş bir düğme ile ayarlanabiliyor. Ürüne eklenmiş olan joystick özelliği manuel kullanıma rahatlık getirse de daha fonksiyonel olabilirmiş. 6.3 cm ekranı (2.5 inç), kompakt ama basit olmayan şık görüntüsü ise modeli çekici kılıyor.

DMC-FX9

Stil sahibi kompakt bir model olan FX9, 6 megapiksel çözünürlük ve üç optik zuma sahip. Yine Mega O.I.S sistemi ve Leica mercek bu modelde de mevcut. Yüksek resim kalitesi, 6.3 cm’lik LCD ekranı, stil sahibi dizaynı onu kompakt ürün kategorisinde öne çıkarıyor. 14 ayrı çekim modu amatör kullanıcılara daha rahat ve kolay çekimler sunuyor.

Panoramik manzaralar için 16:9 oranlı çekim

Tekne ve şehir gezisinde test etmemiz için bizlere sunulan FZ30 ve LX1, Panasonic’in yeni modellerinin ayrıcalıklarını yakınen görmemizi sağladı. Daha önceleri de son derece memnun kalarak kullandığım O.I.S özelliği ile yetersiz ışık ortamlarında titremeden çekim yapabilme zevkini bir kez daha tattım. Her iki model de kendi kategorilerinde zum imkanları ile gerçekten farklılar. Zum özelliğine bu derece sahip olmak bir ayrıcalık. LX1 de yer alan 16:9 formatında çekim imkanı ise özellikle manzara fotoğraflarında doyumsuz görüntüler sağlıyor. Böylece daha fazla özgürlük ve olanaklara sahip olarak fotoğraflarınızı istediğinizce zenginleştirme imkanına kavuşuyorsunuz. Resimde göreceğiniz Etna manzarasını LX1 ile 16:9 formatında çektim. Gece fotoğrafını ise sabah 05:30 gibi güneş tam doğmadan, FZ30 ile görüntüledim. Sicilya ve Taormina’yı Panasonic’in bu teknoloji harikaları ile görüntülemek ayrı bir zevkti.

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr