BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK'nın en azılı teröristleri

Terör örgütü PKK, yeniden ortaya çıktı. Türkiye'de "terörist" denildiği zaman akla ilk gelen isim Abdullah Öcalan... Peki Öcalan'ın haricinde PKK'ya yön verenler kim?

Abone ol

Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, bir ay kadar önce ziyaret ettiği ABD'de, yetkililere, terör örgütü PKK'nın faaliyetlerini anlattı. Başbuğ, örgütün elebaşıları hakkında ABD'li yetkililere ayrıntılı bilgi verdi. Bu görüşmeye paralel olarak Türkiye, ABD'lilere, yakalanmaları istemiyle aralarında PKK'nın üst düzey sorumlularının da yer aldığı 150 kişilik bir liste iletti.

İşte sorumlular

Türkiye'nin ABD'lilere ilettiği listenin başına örgütün kanlı eylemlerini yöneten ilk 10 kişinin adı yer aldı. Ayrıca bu teröristlerin katıldıkları veya yönettikleri kanlı eylemler hakkında da bilgi verildi. Bu kişilerin Kuzey Irak'ta üslendikleri ve Türkiye'de eylemler yaptıkları, kanlı eylemlerinin en büyük sorumluları oldukları vurgulandı. Listenin ilk 10 sırasını alan eli kanlı terör elebaşıları ve görev alanları şöyle anlatıldı:


Halk Savunma Güçleri (HPG) Genel Komutanları Dr. Bahoz Erdal, Murat Karayılan (tüm bölgelerdeki eylemlerin sorumluları), HPG Zağros Eyalet Komutanı Beritan Dersim, HPG Erzurum Eyalet Komutanı İrfan Amed, HPG Komuta Konseyi üyesi ve Diyarbakır sorumlusu Dr. Ali Zilan, HPG Komuta Meclis Üyesi ve Hakkari Sorumlusu Azad Siser, Abdullah Öcalan'ın kardeşi 'Ferhat' kod adlı Osman Öcalan, 'Cuma' kod adlı Cemil Bayık, terör örgütünün mali işler sorumlusu Rıza Altun ve PKK Genel Başkanı Zübeyir Aydar. AKŞAM'ın ulaştığı listede teröristlerin arazide çekilmiş fotoğrafları da yer aldı.

Listede kadınlar da var

Listede teröristlerin adları ve kullandıkları kod adlarına da yer verildi. Aralarında kadınların da bulunduğu teröristlerden 40'ının isimleri şöyle:

Halil Ataç (Ebubekir), Haydar Kubulan (Seyid Rıza), Mahmut Şakir (Mahmut), Nizamettin Taş (Botan), Kadir Musa Mustafa (Star), İrfan İzgiller (Mervan), Abdul Menaf Altındağ (Andok), Adnan Yüksel (Ömer), Abdurrahman Ayan (Cahit), Nesih Şimşek (Baran), Yusuf Uslu (Masum), Ümit Beyazdoğ (Agit), Cahit Çelik (Çekdar), Rıdvan Bahri (Raman), Salih Kubat (Sinan), Abdul Mecit Kutlu (Zerdeşt), Yahya Azad Toloğ (Necirvan), Seydi Öcalan (Mazlum), Tahsin İnanç (Mahir), Kemal Nungan (Bedri), Mehmet Tunç (Ecel), Samet Tekdaş (Samed), Ahmet Nitelik (Yavuz), Halime Kabul (Nefel), İnan Akyol (Nergiz), Hıdır Yalçın (Serhat), Hıdır Sarı (Ekrem), Celal Kaydı (Celal), Şapur Bedoşive (Sipan), Osman Erdal (Sadun), Faysal Dunlayıcı (Kani,Kani Yılmaz), Şehnaz Altun (Sakine), Selahattin Gün (Doğan), Avaş Muhammed (rengin), Keve Şucai (Jiyan), Sevda Çelik (Dılar), Sevgi Çaçan (Dilar), Rahime Yıldırım (Helin), Havar İsmail Bek (Berivan) ve Seyid Ahmet Tulca (Seyd).

Kaynak: www.aksam.com.tr

ter