BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

RTÜK Başkanı istifa mı ediyor?

Davut Dursun'un, kurumda yaşanan bazı sıkıntılar nedeniyle başkanlık görevinden istifa etmeyi düşündüğü öğrenildi.

Abone ol

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun’un, sağlık nedenleri ve kurumda yaşanan yönetimsel sıkıntılar nedeniyle, başkanlık görevinden istifayı düşündüğü öğrenildi. Henüz kesin bir karar vermemekle birlikte Dursun’un, Başkanlık görevini bırakıp RTÜK’te üye olarak görevine devam edeceği belirtiliyor.

Gazeteport’un edindiği bilgiye göre Dursun, geçen hafta RTÜK’ün AKP kontenjanından seçilen üyeleri ile bir yemek yedi ve bu düşüncesini üyelere de açıkladı. Kendisine yeterli desteğin verilmediğini düşünen Dursun’un, sağlık nedenleriyle de, bu tür bir karar alma arifesinde olduğu belirtiliyor. Ancak bazı üyelerin Dursun’u bu kararından vazgeçirmeye çalıştıkları da bildirildi. 13 Temmuz 2005 tarihinde RTÜK üyeliğine seçilen Dursun, 17 Temmuz 2009’da RTÜK Başkanı olmuştu.

Deniz Feneri davası nedeniyle tartışmalı bir dönem geçiren eski başkan Zahit Akman’dan sonra bu göreve gelen Davut Dursun, uzlaşmacı ve yapıcı tavırları ile, RTÜK’ün zedelenen imajını düzeltmek için çaba harcayarak, katkı sağlamıştı.

Dursun’un başkanlıktan istifası durumunda, halen Başkanvekilliği görevini sürdüren Prof. İlhan Yerlikaya’nın aday olabileceği bildirildi. Muhafazakar kimliği ile tanınan Yerlikaya bir süre önce ‘’Melekler Korusun’’ adlı dizide, sanatçıların elinde bira şişesi göründüğü, Pepsi Max reklamında Aysun Kayacı’nın ‘‘Şehvetli biçimde öpüştüğü’’ ve bir klipte de Rio’lu kızların bikinili dans etmeleri nedeniyle, TV kanallarına ceza istemiş, ancak kurul bu istemleri reddetmişti. (Gazeteport)