BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK tuzağı son anda engellendi

PKK, Şırnak'ta bir şantiyeyi bastı. Terör örgütünün iş makinelerine kurduğu uzaktan kumandalı bombalar son anda fark edildi.

Abone ol

Cudi Dağı Azcık Tepesinde Kurulu bulunan şantiyeye gelen kalabalık terörist gurubu, buradaki bekçileri etkisiz hale getirdikten sonra yakıt tankları ile iş makinelerinin araç depolarına bombalı tuzaklar kurdu.

Cep telefonu düzenekleri ile kurulan bombalı tuzakları fark eden sürücüler, durumu jandarmaya haber verdi.

Şırnak-Cizre karayolunda, baraj inşaatında çalışan özel bir firmaya ait şantiyeye, dün akşam teröristler tarafından baskın düzenlendi.
 
Alınan bilgiye göre, özel firmaya ait bir iş makinesi, baraj bölgesinde akşama doğru çamura saplanması sonucu sürücüsü tarafından orada bırakıldı. Sabah, baraj bölgesine gidip arabasını çamurdan çıkardıktan sonra Cizre şehir merkezine gelen sürücü, son anda arabanın altına yerleştirilmiş telefon düzenekli uzaktan kumandalı bombayı fark etti.
 
Bombanın yanına, "Burada barajın yapılmasını istemiyoruz? şeklinde not bırakılmış.
 
Bölgedeki yağış nedeniyle askeri araçların yola çıkamadığı ve güvenlik alındıktan sonra şantiyeye gideceği belirtildi. Sinyal bozucu jammer araçlarının, yol uygun hale getirildikten sonra şantiyeye gideceği ve bombaların ancak o zaman etkisiz hale getirileceği belirtildi.