BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.456,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Romanlar çadır hayatından vazgeçmiyor

Belediyeye ve bir okula ait arsa üzerine çadır kurarak yaşayan Romanlar, ısınmak için kurdukları çadırların önünde ateş yaktı

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 TL taksitle ev sözü vermesine rağmen Bursa'da yaşayan roman vatandaşlar, geleneklerinden vazgeçmeyerek okul ve belediyeye ait arsaların üzerine çadır kurdu.

Başbakan Erdoğan, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yaptığı "Roman Buluşması"ndaki konuşmasında, "Sevgili Roman kardeşlerim, değerli vatandaşlarım, can yoldaşlarım, hepinizi gönülden muhabbetle selamlıyorum. Türkiye'nin dört bir yanından Eskişehir'den, Kırklareli'den, Tekirdağ'dan, Edirne'den, Düzce'den, İzmir'den, Sakarya'dan, Kocaeli'den, Bursa'dan, Adana'dan, Çankırı'dan, Kilis'ten, Ankara'dan, diğer tüm illerimizden, İstanbul'umuzun değişik semtlerinden hoş geldiniz, sefalar getirdiniz" diyerek sözlerine başlamış ve ardından, "Bizim ülkemiz, bizim topraklarımız, bizim medeniyetimiz, kaynağını ve ilhamını sevgiden alır, hoşgörüden alır. Bu topraklarda hoş görülmeyen yegane şey, hoşgörüsüzlüktür" demişti.

Erdoğan daha sonra Romanlara yönelik 100 lira taksitle ev vereceklerini söylemişti. Ancak 'Roman Açılımı' Bursa'da yaşayan vatandaşları geleneklerinden bir türlü vazgeçiremedi.

Belediyeye ve bir okula ait arsa üzerine çadır kurarak yaşayan Romanlar, ısınmak için kurdukları çadırların önünde ateş yaktı. Ancak Romanların yaşadıkları çadırların yanında çöp ve hurda yığınlarını biriktirmeleri mahalle halkını rahatsız etti. Mahalle sakinleri, Roman çadırlarının yoğun olarak bulunduğu Yunuseli Mahallesi'ne her gün polis çağırarak şikayetçi olmaktan bıktıklarını bildirerek çareyi mahkemeye gitmekte buldu. Dilekçe toplayarak mahkemeye giden mahalleli, Romanların kurduğu çadırların
yanında bulunan hurda ve çöp yığınlarının temizlenmesini istedi.
At arabaları ile sabahın erken saatlerinde mahalleden hurda toplayan Romanların, sürmüş oldukları çadır hayatından bir hayli memnun oldukları gözlendi. Mahallede onca evin arasına çadır kurarak sohbet eden Romanlar, ilginç görüntüler oluşturdu.