BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  SPOR

Rodostan marmarise yüzecek

Dünya rekortmeni ve emekli SAT komandosu Namık Ekin yeni bir rekora imza atıyor

Abone ol

Namık Ekin, Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Rodos-Marmaris ''Türk-Yunan Dostluk Denizi Su Altı Yüzme'' rekorunu hayata geçirmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, ''İlk defa uzak bir Yunan adasından 48 kilometrelik bir mesafeyi 28 saatte su altından yüzeceğim'' dedi.

Ekin, 29 Ağustos tarihinde yapacağı bu rekor denemesi için yoğun bir şekilde çalıştığına işaret ederek, ''66 yaşındayım. Bir aksilik olmazsa 30 Ağustos tarihinde Marmaris'te olmayı hedefliyorum. Türk karasularına girdiğim andan itibaren SAT ve SAS komandoları bana eşlik edecekler'' diye konuştu.

Tüplerini su altında değiştireceğini ve yemeğini su altında yiyeceğini öne süren Ekin, şunları söyledi:

''Tuvalet dahil tüm ihtiyaçlarımı su altında gidereceğim. Köpek balığı tehlikesi olacağını pek ummuyoruz. Her ihtimale karşı bir köpek balığı kafesi de yapılacak. Önümüzdeki günlerde farklı rekor denemelerim olacak. Marmaris veya İstanbul'daki ıssız bir adada yalnız başıma yaşayacağım. Ayrıca, su altına yerleştirilen özel bir fanusta yaşamayı da deneyeceğim. 55 metreden paraşütle atlama denemesini İstanbul Boğazı'nda yapmayı planlıyorum.''