BIST 10.318
DOLAR 32,22
EURO 34,76
ALTIN 2.453,61
HABER /  SPOR

Güreşte fiyasko sonuçlar

Serbest güreşte günümüz kötü geçti. Bronz madalya şansı olan iki sporcumuz maçlarını kaybetti

Abone ol

Pekin Olimpiyatları’nda güreşte serbest stil 84 kiloda mücadele eden Serhat Balcı, Ukraynalı Taros Danko’ya yenilerek elendi. Böylece Türk güreşçiler olimpiyatları 1 altın ve 1 bronzla tamamlamış oldu.

29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda mindere çıkan güreşçilerimizden Serhat Balcı, Hakan Koç ve Aydın Polatçı finale yükselme başarısı gösteremedi. Olimpiyatlarda serbest güreşte Serhat Balcı yarı finalde, Hakan Koç ve Aydın Polatçı ise çeyrek finalde rakiplerine yenildi. Hakan Koç’tan sonra tek bronz şansı olan Serhat Balcı da Ukraynalı rakibi Taros Danko’ya yenilince, Türkiye madalyalara veda etti.

Pekin Tarım Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen oyunların serbest güreş müsabakalarının 3. ve son gününde, sabah bölümünde 3 Türk güreşçi mindere çıktı.

BALCI DA KAYBETTİ
Yarı finalde Tacik Yusup Abdüsalomov ile karşılaşan Serhat Balcı, ilk periyodu 3-0, 2. periyodu da 1-0 yitirerek, minderden 2-0 yenik ayrıldı. Balcı Ukraynalı Taros Danko’ya da yenildi.

Repesaj müsabakasında Ukraynalı Georgii Tibilov ile karşılaşan ve ilk devreyi 1-0 kaybeden Hakan Koç ise ikinci devreyi de 3-1 kaybederek bronz madalya için mindere çıkma şansını kaçırdı.

Aydın Polatçı da çeyrek finalde Mutalimov’a yenilerek Pekin’e veda etti.