BIST 10.724
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.497,87
HABER /  SPOR

Tanrıkulu finale yükseldi

29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Tekvando Milli Takımı'ndan bayanlar 57 kiloda Azize Tanrıkulu finale yükseldi

Abone ol

Sabah seansındaki ilk müsabakasında Malezyalı Teo Elaine'yi 7-4 yenen Azize Tanrıkulu, akşam seansında çıktığı çeyrek final müsabakasında da ABD'li Diana Lopez'i 2-1 yendi. Lopez karşısında ilk raundu 1-0 önde tamamlayan Tanrıkulu, 2. raundun başında 2 ihtar nedeniyle 1 ceza puanı alınca skor yeniden 0-0 oldu ve 2. raund böyle tamamlandı. 3. raundda her iki sporcu 1'er puan alınca müsabakanın normal süresi 1-1 sonuçlandı. Uzatma bölümünde ilk puanı almayı başaran Tanrıkulu, müsabakayı da 2-1 kazandı.

Tanrıkulu, yarı final müsabakasında da Hırvat Martina Zubciç karşısında ilk raundu 2-0 yenik kapattı. 2. raundda daha atak görünen Tanrıkulu, 1 puan alırken, rakibinin de 2 ihtardan 1 ceza puanı almasıyla bu raund 1-1 tamamlandı. Son raundda da atak görüntüsünü sürdüren Tanrıkulu, arka arkaya aldığı puanlara karşılık, rakibinin kontrataklarına engel olamadı ve son 15 saniyeye 3-3 eşitlikle girildi. Tanrıkulu, müsabakanın son saniyelerinde rakibinin suratına yaptığı mükemmel bir vuruşla 2 puan daha kazandı ve müsabakadan 5-3 galip ayrıldı.

Tanrıkulu, bugün TSİ 15.00'de Güney Koreli Suejong Lim ile finalde karşılaşacak.


-TAZEGÜL HAKEM KURBANI-


Erkekler 68 kiloda mücadele eden ve Türk Milli Takımı'nın en büyük madalya umutları arasında yer alan Servet Tazegül ise çeyrek final müsabakasında hakemlerin kurbanı oldu.

İlk turda Kübalı Gessler Viera'yı 4-3 yenen Tazegül, çeyrek finalde Güney Koreli Son Taejin'e 1-0 yenildi.

Rakibi karşısında ilk raundu 1-0 yenik durumda tamamlayan Tazegül, 2. raundda önce 2-0 yenik duruma düştü, daha sonra rakibinin 1 ceza puanı almasıyla bu raund da 1-0 sonuçlandı. Son raundda sürekli atak dövüşen ve adeta şov yapan Tazegül'ün çok net 2 vuruşunda hakemler puan vermeyince, müsabaka Güney Koreli sporcunun 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Müsabaka sonrası tribünleri dolduran seyirciler de hakemlere tepki gösterdi.

Güney Koreli tekvandocunun finale yükselmesi durumunda Tazegül, repesajda bronz madalya için mücadele etme şansını yakalayacak.