BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.509,81
HABER /  GÜNCEL

Karnından 15 kilo kitle çıktı

Hiçbir şikayeti yoktu ama aşırı kilo almaya başlamıştı. Doktora gidince acilen ameliyata alındı. Bakın karnından nasıl bir kitle çıktı?

Abone ol

Malatya'da aşırı kilo alma şikayeti ile doktora giden 29 yaşındaki kadının karnından 15 kilo kitle çıkartıldı.

Malatya'da faaliyet gösteren Özel Gözde Hastanesi'ne aşırı kilo alma şikayeti üzerine giden 29 yaşındaki Meltem Yüksel, yapılan muayenesi sonrasında ameliyat edilince karnında 15 kilo ağırlığında bir kitle çıkartıldı.

Ameliyatı yapan Özel Gözde Hastanesi Başhekimi ve Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Oğuz Demirbilek, Kadın Doğum Uzmanı İsmail Evren ve Üroloji Uzmanı Zülküf Çalışkan, gördükleri manzara karşısında şaşırdılar.

Yapılan ameliyat sonrasında konuyla ilgili olarak bilgi veren Demirbilek, "Oldukça büyük bir kitle. Yaklaşık 30'a 35 santim büyüklüğünde. Yumurtalık kökenli 15 kilo ağırlığında bir kitle" dedi. Dr. Demirbilek, bu tür ameliyatların belli başlı merkezlerde yapıldığını ifade etti.

Kadın Doğum Uzmanı İsmail Evren ise, "Genç bir hasta. bu yaşlarda tamamen büyüyen bir kitle, karnı tamamen kaplayan bir kitle çok nadir olarak görülüyor. Genç ve çok zayıf bir hasta. Aşırı kilo alma şikayeti nedeniyle tedavi olmaya gelmişti. Bu şikayet üzerine yaptığımız tetkiklerde karnın içini tamamen kaplayan, bütün organları geriye doğru itmiş bir kitle olduğunu gördük. Tetkikler sonucunda hastamıza ameliyat olmasını söyledik. Hasta kabul edince ameliyatını yaptık" şeklinde bilgi verdi.

Hasta yakınlarının çıkartılan kitleyi görünce şaşırdığını söyleyen Dr. Evren, ancak kendisinin de ameliyat öncesinde böyle bir kitle beklemediğini belirtti. Dr. Evren, hastanın son durumunun çok iyi olduğunu ve evine huzurlu bir şekilde gönderileceğini kaydetti.

Hasta Yüksel Meltem de, doktoruna ve hastaneye teşekkür ederek, "Ben böyle bir şey beklemiyordum. Ben büyütmemiştim, ağrı falan da yoktu. O yüzden erteledim. Bilseydim, başta doktora gelirdim. Kilo sadece göbeğimde vardı. Normalde ben zayıftım" dedi.