BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,84
ALTIN 2.433,01
HABER /  GÜNCEL

PKKnın yeni hedefleri

Terör örgütü PKK’nın eylemleri 2007 yazından bu yana adres değiştirdi. Kanlı örgüt eylem alanını genişletiyor.

Abone ol Terör örgütü PKK eylemlerini şehir merkezlerine kaydırıyor, geçtiğimiz yıl Ankara’da, bu yıl ise Diyarbakır, İstanbul, Mersin ve son olarak bugün İzmir’de bombalar patladı. Saldırılarda 29 kişi yaşamını yitirdi, 300’den fazla kişi de yaralandı.

Örgütün, 22 Mayıs 2007 tarihinde Ankara Anafartalar Çarşısı saldırısından bu yana büyük şehirlerde gerçekleştidiği saldırılarda 29 kişi hayatını kaybetti, 306 kişi de yaralandı.

Ankara Anafartalar Çarşısı’nda 22 Mayıs 2007 tarihinde kalabalığın en yoğun olduğu akşam saatinde bir intihar eylemcisi üzerindeki bombayı patlattı. Patlama sonucu 7 kişi öldü, 60 kişi yaralandı. Hedefin söz konusu güzergahı kullanacak olan Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları olduğu iddia edildi.

2008 Ocak’ında terör bu kez Diyarbakır’da sahneye çıktı. Diyarbakır’da askeri bir servis aracı geçerken uzaktan kumandayla patlatılan bomba, çoğu dersane öğrencisi 5 kişinin ölümüne, 30’u asker 67 kişinin yaralanmasına yol açtı. Saldırganın PKK kamplarında eğitim gördüğü ortaya çıktı.

Yaz aylarında terörün hedefinde bu kez İstanbul Güngören’de akşam gezintisine çıkan sivil vatandaşlar vardı. 27 Temmuz günü saat 22.00’ye gelirken tuzak bombalama yöntemiyle art arda patlayan iki bomba sonucu aralarında çocukların da olduğu 17 kişi öldü 154 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığı, saldırıyı bölücü terör örgütünün düzenlediğini ve saldırganların yakalandığını duyurdu.

İki gün önce de Mersin’de eylemde kullanılacağı şüphesiyle takibe alınan bir aracı durdurmak isteyen güvenlik güçleri, otomobildeki patlayıcının hedefi oldu. Bomba yüklü aracın şöförü yakalanacağını anlayınca bombayı patlatttı. Saldırıda 13 güvenlik görevlisi yaralandı.

Terörün son hedefiyse bugün İzmir’di. Polis ve asker servis araçlarının geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatılan bomba sonucu 16 kişi yaralandı.