BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,84
ALTIN 2.436,24
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Rockn Cokedan üzücü haber

Türkiye'nin en büyük müzik festivali Rock'n Coke müzikseverleri üzdü. Nedeni ise;

Abone ol 2003 yılından beri düzenlenen Türkiye'nin en büyük müzik festivali Rock'n Coke bu yıl yapılmayacak

2003 yılından beri düzenlenen Rock'n Coke festivali "bir yıllık" ara veriyor. Coca Cola, Rock'n Coke festivalinin, davet edilmesi düşünülen grupların turne programının uymaması nedeniyle iptal edildiği açıklamasını yaptı. Ancak yetkililer festivalin 2009 yılında tekrar yapılacağını açıkladı.

2003'ten bu yana düzenlenen 5 festivale toplam 250 binin üzerinde müziksever katılmış, 107 yerli ve yabancı grupla 68 DJ sahneye çıkmıştı.
Festivalin düzenlenmeyeceğine dair duyuru, Rock'n Coke sitesinden de yapıldı.

Coca-Cola yetkilileri yaptıkları açıklamada, "2008’de çıta 2007’dekinden daha yukarıda olmalıydı. Bu yıl, hedeflediğimiz uluslararası sanatçıların turne programları festival takvimimize uymadı. Bazıları ise bölgemizde turnede değildi. Herkes için çok zor olan kararı aldık: 2008 yılında Rock’n Coke Festivali düzenlemeyeceğiz" dedi. Rock’n Coke İstanbul Festivali’nin bir şehir ve bir nesil için hayatın bir parçası haline geldiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, "İstanbul’u dünya festivaller atlasına sokmak, yaz aylarında festival kültürünü Türkiye’ye yerleştirmek ve devamlılığı olan bir festival yaratılması hedeflenmişti. Bu amaca ulaşıldı. Artık İstanbul’da yaz ayları boyunca Türk ve yabancı birçok sanatçı ve grubun katıldığı konserler ve festivaller gerçekleşiyorsa, bunda Rock’n Coke’un da payı var" denildi.
Coca-Cola Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Bakkaloğlu ise şunları söyledi: "Her yıl daha festival bitmeden bir sonraki senenin sanatçı görüşmeleri başlar. Hatta kimi zaman çok daha erken bu görüşmeler başlar, tarafların anlaşması durumunda sözleşmeler yapılır. Rock’n Coke için önümüzdeki yılın çalışmalarına şimdiden başladık. Amacımız festivali 2009’da çıtayı daha da yükselterek gerçekleştirmek."

Önemli isimler ağırlandı

Rock’n Coke festivali bugüne kadar Placebo, Muse, The Cure, The Cardigans, Korn, The Smashing Pumpkins, Manic Street Preachers, Franz Ferdinand, The Rasmus, Iggy Pop gibi önemli rock gruplarını ağırladı. Festival kimi çevreler tarafından ’yeterince rock olmayan’ grupları getirmekle eleştirildi. 2004’te ana grup olarak sahneye çıkan rap grubu 50 Cent, en fazla eleştirilen isim olmuştu

Metallica geliyor!

Rock'n Coke festivalinin iptal edilmiş olması müzikseverleri üzse de, teselli olmaları çok uzun sürmeyecek gibi. Zira Rock tarihinin en büyük gruplarından biri olan Metallica, 27 Temmuz 2008'de, İstanbul Ali Sami Yen stadyumunda 3. kez Türk hayranları ile buluşacak. Daha önce 1993 ve 1999 yıllarında Türkiye'ye gelen Metallica, bu iki konserde 90 binin üzerinde seyirci çekmişti...