BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.439,13
HABER /  SPOR

Roberto Carlos şoku

Roberto Carlos neden ülkesine aniden gittiği anlaşıldı. Meğer sakatığı ciddiymiş. Ayrıca futbolcuya yanlış teşhis konulmuş.

Abone ol Fenerbahçe'nin dünyaca ünlü solbeki Roberto Carlos'un Brezilya'ya gitme nedeni öğrenildi: Palmeiras kulübünde 3 aylığına fizyoterapi tedavisi görmek.

Ancak Roberto Carlos'un bu 3 aylık süreyi Türkiye'de mi yoksa Brezilya'da mı geçireceği şimdilik bilinmiyor.  Önceki gün sürpriz bir kararla Brezilya'ya uçan ve 1 hafta sonra döneceği açıklanan Roberto Carlos, tatile değil, tedavi olmaya gitmiş.

Sakatlığının öğrenilmesinin ardından Palmeiras kulübünün teknik direktörü Wanderley Luxemburgo ve kulübün başkanı tarafından davet edilerek tedavi olanağı sunulduğu ifade edilen Carlos, futbol hayatına başladığı Brezilya kulübünün resmi internet sitesine konuyla ilgili bir de açıklamada bulundu.

"Her şeyimi Palmeiras'a borçluyum"

Bu sakatlığın futbol hayatında yeni bir dönemi açtığını belirten Carlos, "Kulübü bugün yöneten ekibin yapısı nedeniyle Palmeiras'ı tercih ettim. Burada futbol dünyası için çok önemli profesyoneller bulunuyor. Benim oynadığım dönemden bu yana burada çok şeyler olumlu olarak değişti" şeklinde konuştu.

Futbol kariyerine Palmeiras kulübünde başlayan Roberto Carlos, 1993-1995 yılları arasında bu takımda forma giymiş, daha sonra da İnter Milan'a transfer olarak Avrupa kariyerine başlamıştı. Her türlü başarısını Palmeiras'ta oynadığı döneme borçlu olduğunu dile getiren Brezilyalı yıldız, "Palmeiras beni Brezilya ve dünya futbolu vitrinine koyan kulüptür. Bana burada tedavi olma fırsatı verdikleri için teşekkür ederim" dedi.

Yanlış tedavi kurbanı

Bu arada Carlos'un tedavisini gerçekleştirecek olan Palmeiras fizyoterapisti Nilton Petroni, Brezilyalı solbekin çok güçlü bir fiziği olduğunu, bunun da iyileşmesine mutlaka katkı sağlayacağını ifade etti.

Roberto Carlos, daha önce L'Equipe gazetesine yaptığı açıklamada, Sevilla maçının hemen ardından kendisine verilen ilaçların yanlış olduğunun anlaşıldığını ve bu nedenle de sakalığının beklenenden uzun sürdüğünü söylemişti.