BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,68
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Barış Gelini katili böyle yetiştiriliyor...

Dayakçı Müdür ve onu koruyan müfettişler Meclis gündeminde. CHP’li Arıtman, ‘Barış Gelinini’ öldürecekleri yetiştirmek böyle oluyor’ dedi.

Abone ol İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA

ANKARA/ CHP İzmir milletvekili Canan Arıtman, barış gelinini öldüren vahşetin altında şiddet kültürüyle yetişmek olduğunu belirterek, ‘bir bebekten katil yetiştirmek, ne yazık ki, böyle oluyor. İstanbul’daki dayakçı ve çakı taşıyan okul müdürü ve bu müdürü aklayan müffettişlerin de yetiştirme kültürleri böyle” dedi.

BU SÖZLER NEREDEN ÇIKTI?
İstanbul Kadıköy Moda İlköğretim Okulunda 2005 yılında Okul Müdürü Hüseyin Ceylan’ın öğrencileri sopayla dövdüğü ve tehdit ettiği yönündeki iddialar üzerine MEB Müfettişleri tarafından olay hakkında soruşturma başlatılmıştı. müfettişlerin hazırladığı raporda “Okul müdürünün öğrencilere sopayla vurması, sınıf disiplinini sağlama ve eğitim amaçlıdır. Öğretmenin öğrencisini dövmesi, disipline yönelik terbiye niteliktedir” ifadeleri yer almıştı. Ayrıca raporda okul müdürünün çakı taşıması ve bunu çocuklara tehdit amaçlı göstermesinin de eğitim açısından bir kusur teşkil etmeyeceği görüşüne yer verilerek, dayakla suçlanan okul müdürü akladı ve görevde kalmasına karar verildi. Müdürün davranışlarını eleştiren dört öğretmen ise başka okullara sürgün edildi.

BEBEKTEN KATİL YETİŞTİRMEK
Bu olayı TBMM gündemine taşıyan Canan Arıtman, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’e yönelik bir soru önergesi verdi. Arıtman önergesinde “Geçtiğimiz günlerde bir İtalyan kadın sanatçının “Barış Gelini” olarak yaptığı dünya turunda Ülkemizden geçerken Gebze’de tecavüz edilerek öldürülmesi ulusal ve uluslararası medyada flaş haber olmuş, ülkemizin imajını zedeleyerek, millet olarak derin bir üzüntü duymamıza neden olmuştu. İnsanlık dışı bu vahşetin altında şiddet kültürüyle yetişmek olduğunu biliyoruz. “Bir bebekten katil yetiştirmek” ne yazık ki böyle oluyor.”

ŞİDDET GÖREN ŞİDDET YAPAR
“Şiddete maruz kalan, şiddete şahit olan küçükler, kronik şiddeti yaşayanlar ne yazık ki ileride şiddet uygulayıcısı olabilmektedir” diyen Arıtman, “Şiddeti bir “eğitim ve disiplin aracı” olarak görmenin çocuk eğitimindeki yanlışlığı bilim çevrelerinde üzerinde mutabakata varılmış bir görüş olduğunu da hatırlattı. Arıtman Bakan Çelik’e, “Bakanlığınızın, hükümetinizin eğitim politikalarında da şiddet uygulanması “bir eğitim ve disiplin aracı” olarak görülmekte ve tavsiye edilmekte midir?” diye sordu ve bu okul müdürü ve müfettişler ile ilgili düşürcelerini de açıklamasını istedi.