BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,06
ALTIN 2.469,75
HABER /  MEDYA

Rizeyi karıştıran şaka

Rize'de 56 yıldır yayın hayatını sürdüren Zümrüt Rize Gazetesi, okuyucularına, 1 Nisan şakası yaptı.

Abone ol

Gazete manşetinde ''GAP ve Yerel Medya konulu seminere katılmak üzere Şanlıurfa'ya giden Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve gazetenin imtiyaz sahibi Faik Bakoğlu, Çayeli Gazetesi imtiyaz sahibi Talip Saklı, Bayram Ali Kavalcı ve İsmet Köseoğlu'ndan 3 gündür haber alınamadığını'' başlıklı habere yer verdi.

Gazete ayrıca spor sayfasında, ''Çaykur Rizespor'un Gaziantepspor ile sahasında yaptığı ve 0-0 biten maçta 4 sarı kartları olduğu halde kaleci Zdravkov ve Cem Baki'nin forma giydiğini, federasyonun bu yanlışı görüp yeşil-mavilileri 3-0 hükmen yenik sayması üzerine başkan  Ekrem Cengiz ve Teknik Direktör Güvenç Kurtar'ın istifa ettiğini'' haberine yer verdi.

''VALİ ARADI''

Haberlerin altında küçük puntolarla ''1 Nisan şakası'' yazısını görmeyen bazı okuyucular, Çaykur Rizespor Kulübü'nü arayarak olayı öğrenmeye çalışırken, bazı okuyucular ise Faik Bakoğlu'nu arayarak ''geçmiş olsun'' dileklerini iletti.

Faik Bakoğlu, olayın 1 Nisan şakası olduğunu belirterek, ''Her yıl geleneksel olarak bunu yapıyoruz. Bu yıl toplantı nedeniyle il dışındaolduğumuz için böyle bir şey yapmayı düşündük. Gerçekten bu kadar kişinin aramasına biz de şaşırdık. Sayın Valimiz Enver Salihoğlu da arayarak olayı sordu. Şaka olduğunu anlayınca çok güldü. İnsanların trafik kazası, cinayet haberi, ekonomik güçlükleri her gün okuduğu gazetelerde bir gün de olsa gülmeye hakları var. Biz de elimizden geldiği kadar bunu yapmaya çalışıyoruz'' dedi.