BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Unakıtan ateş topu buldu

Maliye Bakanı Unakıtan, görevine başladığında kucağında adeta bir ateş topu bulduğunu savundu.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bakanlık görevine başladığında kucağında adeta bir ateş topu bulduğunu belirterek, ''Ülkede yaşanan sıkıntı biraz daha sürseydi memur maaşlarının ödenemeyeceği bir durum yaşanacaktı'' dedi.

Unakıtan, Tekirdağ'daki Aydık Turistik Tesisleri'nde düzenlenen ''Sevdamız Tekirdağ'' gecesinde, geleceğin teminatı gençlere Avrupa Birliği standartlarını yakalamış, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmış, teknolojide en üst seviyelere erişmiş bir ülke bırakmak zorunda olduklarını belirterek, hedeflerinin bu geleceği yakalamak olduğunu, bunun için uygulanan politikalarından kesinlikle taviz vermeyeceklerini söyledi.

İstikrarı yakalamada en büyük etkenin, demokrasiye tam bağlılık olduğunu ifade eden Unakıtan, ''Güzel bir gelişim yakalamış ülkemizin istikrarını bozmak ve tekrar eski günlere döndürmek isteyen güçler boş durmuyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde oyunlar oynuyorlar ama aziz milletimiz sağduyulu davranışıyla bunlara fırsat vermeyecek'' dedi.

Göreve başladığında kucağında ateşten bir top bulduğunu belirten Unakıtan, şunları kaydetti:

''Uygulanan yanlış politikalar ve kontrolsüz ekonomi ile Türkiye önemli bir mali kriz içindeydi. Bu kriz eğer biraz daha sürseydi memur maaşlarının ödenemeyeceği bir durum yaşanacaktı. Aldığımız önlemlerle (kötü gidişe dur) dedik ve ülkemizin çehresi değişmeye başladı.''

Türkiye'de kişi başına düşen gayri safi milli hasılanın (GSMH) 5 bin dolar düzeylerine geldiğini anlatan Unakıtan, hedeflerinin bunu 10bin dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

TEKİRDAĞ HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Unakıtan, Tekirdağ'ın Avrupa'da özel bir konuma sahip olmasına rağmen gerekli yatırımları almaması, iç ve dış turizm için çekici cazibe merkezleri oluşmaması yüzünden hak etmediği bir konumda bulunduğunu belirterek, öncelikle 5 yıldızlı bir otel yapılması gerektiğini söyledi.

Tekirdağ'ın iç ve dış turizme açık bir konuma gelmesi için konaklama mekanları, transit geçişleri önleyecek tedbirler alınması gerektiğini ifade eden Unakıtan, ''Tekirdağ'a acilen feribot seferlerinin başlatılması lazım. Ara sıra da olsa yapılan hizmetler için Belediye Başkanınız Ahmet Aygün'e teşekkür edin ki hizmete daha fazla motive olsun. Tekirdağ'ın sorunları bir bir çözülüyor. Biz de bakanlık olarak gerekli desteği vereceğiz'' dedi.