BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Rize yapımı minarenin boyu böyle olur

Rize'den bir yurdum manzarası daha. Cami inşaatında yaşanan tuhaflıklar sonucu işte bu görüntüler ortaya çıktı.

Abone ol

Rize'nin Muradiye Beldesi'nde özel taştan yapılan minare bırakılarak eski cami yıkıldı, yerine yeni bir cami ile diğer tarafına da 35 metre yüksekliğinde yeni bir minare inşa edildi.

Ancak biri kısa biri de uzun iki minareli caminin görüntüsü, benzeri görülmediği için yöre sakinleri arasında sorun yarattı. Eski minareyi uzattıramayan Muradiyeliler şimdi de yeni minareyi kısaltıp eskisinin boyuna getirmenin hesaplarını yapmaya başladı.

Yaklaşık 3 yıl önce eski camiyi yıktıran yöre sakinleri, Bayburt taşından yapılmış minareyi ise olduğu gibi bıraktı. Muradiyeliler, daha sonra boyunu uzatabileceklerini düşündükleri eski minareye bitişik olarak inşa ettirdikleri caminin diğer tarafına da 35 metre yüksekliğinde ve iki şerefeli yeni bir minare yaptırdı. Bir süre bu şekilde hizmet veren, biri Bayburt taşından ve kısa, diğeri ise betondan ve uzun iki minareli alışılmadık cami görüntüsü yöre insanını rahatsız etti. Çözüm arayışına giren vatandaşlar, önce Bayburt taşından yapılan eski minareyi uzattırmak istedi. Ancak minarenin yapısının buna uygun olmadığı ortaya çıkınca bu çözümden vaz geçildi, sonra da yeni minarenin boyunun kısaltılması gündeme geldi.

GÖNÜL İKİSİDE AYNI BOYDA OLSUN İSTER

Cami imamı Recep Ali Topçu, "Biri uzun biri kısa oldu. Haliyle de görenlerin dikkatini çekiyor. Gönül ister ki ikisi de aynı boyda olsun. İleride belki bir çözüm bulunurö derken, belde sakinlerinden Yakup Kazdal da, eski minarenin Bayburt taşından yapıldığını belirterek, "Eski minare çok eziyetle yapıldı. Bozmak istemedik. Yeni minareyi çift şerefeli olarak yaptırdık. Kısa kalan eski minareyi uzatmak istedik ama olmayacağını söylediler. Biri kısa biri uzun kaldı" diye konuştu.