BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,90
ALTIN 2.443,52
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a jet cevap

Kemal Kılıçdaroğlu, "Rize'de aynısını söyleyeceğim, sen ne yapacaksın" diyen Erdoğan'a cevap verdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Diyecek misin, 'Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık' diye? Bu lafı bekliyorum. Söylesin Rize'de" diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Elmalı ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Sayın Başbakan milliyetçilik ile ilgili ifadelerini Rize'de de konuşacağını açıkladı, bu konuda ne diyeceksiniz-' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan orada söylediklerini şimdi düzeltmeye çalışıyor. Efendim 'ben işte Kürt milliyetçiliği için söyledim, ben sadece ırkçılık için bu ifadeleri kullandım' diyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık'' sözünün kime ait olduğunu soran Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın söylediği lafın ne anlama geldiğini yeni yeni öğrenmeye başladığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

''Yurtseverlikten bahsediyor, yurtsever olan her türlü milliyetçiliği ayağının altına almaz. Bunu önce Başbakan'ın bilmesi lazım. Ettiği laf boyuna aşıyor. Defalarca uyardık kendisini, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın dedik. Onlarla kol kola geziyorsun sen şimdi, etnik siyaseti yapanlarla. Rize'ye gidip konuşacakmış, ne söyleyeceksin Rize'de. Diyecek misin 'Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık' diye. Bu lafı bekliyorum, söylesin Rize'de. Rizeliler de onu kabul ediyorsa söyleyecek lafım yok zaten.''