BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Rıdvan Rijkaardın yanlışını buldu

Galatasaray nazara geldi.. Hep övülmesine alıştığımız Frank Rijkaard bu kez hedef tahtasında..

Abone ol

Rıdvan Dilmen sıkışan oyunu açamadığı ve taktik değişikliklere gitmediği için Rijkaard'ı eleştirdi..

NTV'de yayınlanan % 100 futbol programında konuşan Dilmen'in hedefinde Hollandalı çalıştırıcı vardı.. İşte Dilmen'in konuşmasından öne çıkan satır başları..

1-1'den sonra Rijkaard taktik aynı isimler değişti. Sağa Aydın'ı koydu Kewell'ı çıkarıp sola Keita'yı attı. Nonda'yı çıkardı Baros'u aldı.. Ne çift satrafora döndü, Arda arkalarında sürekli kaldı. Oyuncular değişti sadece. Galatasaray sezon başından beri böyle oynuyor.

Anadolu takımlarıyla büyük takımlar arasındaki en büyük fark bu. Teknik adamlar kalite farkını iyi bildiği için ki Rıza bunu iyi biliyor. Galatasarayla kafa kafaya başladı, oyunun sonlarında beraberliğe oynadı..

Rijkaard sezon başından beri 4-2-3-1 gözükse de 4-2-4 gibi oynuyor. Keita, Arda, Nonda ve Kewell. Çakırdığı 11'e baktığın zaman Kasımpaşa maçından sonra adaletli gibi gözüküyor.

TEK KANAT İŞLEDİ

Zaten Galatasaray'ın stoper ve ön savunma oyuncuları daha çok savunma oyuncuları. Kenar bekleri özellikle bugün, iki beki kullanamadığı için özellikle Sabri'ni kanadından gitmeye çalıştı. Solda Uğur hem sol ayağını kullanan bir oyuncu değil hem de hücumcu bek değil, stoperden dönme sağbeklerden. Tek kanatlı oynamaya başladı.

ŞU HAMLEYİ YAPMALIYDI

Rijkaard şu hamleyi yapabilirdi. Örneğin Mehmet Topal'ı oyun içerisinde artık açamyorsunuz, Eskişehir iyice yayın civarına yayılmış. Mehmet Topal'ı stopere alıp sola Hakan Balta'yı almalıydı. Ortadan aşamıyorsunuz o zaman kenardan aşmalısınız. Bunu yapmalıydı..

TAKTİK VE MEVİİ DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Fakat Rijkaard oyuncuların formuna ya da formsuzluğuna göre ne taktik değişikliği yapıyor, ne de mevkii değişikliği yapıyor. Örneği Mehmet Topal'ın stoper oynayacağını bilmeli. Hakan Balta'nn soldan hücuma gidebileceğini bilmeli.. Oyun içinde bu tür şeyleri yapmalı.