BIST 10.333
DOLAR 32,22
EURO 34,77
ALTIN 2.459,46
HABER /  SPOR

Rijkaard beraberliğe ne dedi?

Galatasaray bu sezon ilk kez puan kaybetti. Hollandalı çalıştırıcı maç sonrası şunları söyledi.

Abone ol

Rijkaard, "Maçın geneline baktığımızda iyi mücadele ettik ama gol yedikten sonra oyun disiplininden koptuk. Sıkı çalışmaya devam etmeliyiz" dedi

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Eskişehirspor maçının ardından "Gol attık ve sonra bir gol yedik. İkinci golü bulamadık. Takımımız elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı. İkinci golü bulmak için çok mücadele ettik ama ne yazık ki olmadı" dedi.

Hollandalı teknik adam şunları söyledi: "Maçın geneline baktığımızda iyi mücadele ettik ama gol yedikten sonra oyun disiplininden koptuk. Genelde uzun toplarla çıkmaya çalıştık ve olmadı. Bu sonuç bizim için bir test olmalı. Her şey iyi giderken sıkıntı yok. Şimdi ise berabere kaldık. Sıkı çalışmaya devam etmeliyiz. Kenetlenmeliyiz. Takım ruhunu ortaya koyarak önümüzdeki maçlara çıkmalıyız"

''FENERBAHÇE MAÇINA YENİLGİSİZ ÇIKABİLİRİZ''

Rijkaard, ligin 10. haftasındaki Fenerbahçe derbisine yenilgisiz çıkabileceklerini söyledi.

Şu ana dek takım olarak iyi çalıştıklarını ve iyi işler yaptıklarını belirten Rijkaard, bundan sonra da sorun olacağını sanmadığını dile getirdi.

Fenerbahçe Antrenörü Roland Koch'un da maçı izlediğinin hatırlatılması üzerine Hollandalı çalıştırıcı, ''Umarım Koch maçtan zevk almıştır'' dedi.

''KENETLENMELİYİZ''

Rijkaard, Eskişehirspor'un iyi ve organize olmuş bir takım olduğunu, ancak kendilerinin bu maçı kazanmayı hakettiklerini vurguladı.

Şu ana dek herşeyin iyi gittiğini anlatan Rijkaard, ''Ancak bu beraberlikten sonra kenetlenmeli, takım ruhunu ortaya koyarak önümüzdeki maçlara hazırlanmalıyız'' diye konuştu.

Rijkaard, Baros'un ısınmaya çıkmaması konusunda ise, ''Bu, futbolcunun vereceği bir karar. Kimi futbolcular maçlardan önce biraz daha fazla masaj yaptırmak isteyebilirler. Ancak ısınmaması yedek kalmasına bir tepki değildir'' yorumunda bulundu.

''MILAN'A GİTMİYORUM''

Rijkaard, İtalyan kulübü AC Milan'ın kendisine öneride bulunduğu biçimindeki haberleri yalanladı.

''Milan'a gideceğim doğru değil'' diyen Hollandalı teknik adam, ''Şu anda Galatasaray'da çalışıyorum. Öyle bir öneri de gelmedi, doğru değil. Gelecek sezon sonuna dek 1 artı 1 sözleşmem var'' dedi.

Ayhan'a Eskişehirspor maçında şans vermemesi konusunda ise Rijkaard, ''Ayhan iyi bir oyuncu ama şu ana dek Mehmet Topal ve Mustafa Sarp ile oynadık, onlar da iyi oynuyorlar. Ayhan önemli bir futbolcu, ama sakatlıktan çıktı. Ayhan'ı böyle bir tempolu maçta kullanmak doğru olmayabilirdi'' diye konuştu.

Galatasaray, SK Sturm Graz ile yapacağı UEFA Avrupa Ligi maçının hazırlıklarına, yarın basına açık idmanla başlayacak.

ÇALIMBAY: ''1 PUAN ALDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ''

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ise Galatasaray gibi güçlü bir ekipten deplasmanda 1 puan aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Galatasaray maçına puan ve puanlar almak için çıktıklarını vurgulayan Çalımbay, ''Rakibimizin gücünü biliyorduk, bizim bugüne kadar oynadığımız en iyi takımdı. Her açıdan iyi şeyler yaptılar. Biz de özellikle ikinci yarıda çok iyi mücadele ettik. Puan aldığımız için mutluyuz, fakat bizim daha atak oynamamız lazım'' dedi.

Çalımbay, iyi durumda olduklarını, ancak istikrarlı oyunu üstüne koyarak sürdürmek zorunda olduklarını belirtirken, Galatasaray'a ligde ve Avrupa'da başarılar diledi.