BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,23
ALTIN 2.453,69
HABER /  DÜNYA

Reyhanlı saldırısının amacı...

Liva El-İslam (İslam Tugayı) Komutanı Muhammed Zehran Alluş, savaş karşıtı muhalifler olarak Reyhanlı’daki olaylara üzüldüklerini belirterek...

Abone ol

Liva El-İslam (İslam Tugayı) Komutanı Muhammed Zehran Alluş, savaş karşıtı muhalifler olarak Reyhanlı’daki olaylara üzüldüklerini belirterek, saldırının Esed rejimi tarafından Türkiye ve Suriye halklarını birbirinden uzaklaştırmak amacıyla yapıldığını söyledi.
Suriye rejiminin kanlı saldırılarına karşı oluşturulan Liva El-İslam (İslam Tugayı) Komutanı Muhammed Zehran Alluş, Topkapı Akgün Otel’de düzenlenen basın toplantısıyla bölgedeki son durumu değerlendirdi.
Reyhanlı’daki patlamadan dolayı üzüntülerini dile getiren Liva El-İslam Komutanı Muhammed Zehran Alluş, “Reyhanlı nedeniyle ölen Türk kardeşlerimizin mekanı cennet olsun. Baş sağlığı dilerim. Reyhanlı’daki patlama Suriye tarafından yapılmış bir patlamaydı. Türkiye halkını, Suriye halkından uzaklaştırılmak amacıyla yapıldı. Türkiye Suriye halkına çok büyük destekler verdi. Bu gibi olaylar Suriye ve Türkiye halkı arasındaki ilişkileri kesmeyecek daha da sağlamlaştıracak” dedi.

“ESED, SÜNNİLERİ ÖLDÜRÜYOR”
Esed rejimi ve ona destek olan İran gibi ülkelerin Suriye’deki Sünni halkı yok etmek için saldırılarını sürdürdüğünü söyleyen Komutan Alluş, sadece Suriye rejimiyle savaşmadıklarını söyledi.
“Sadece Suriye rejimiyle savaşmıyoruz” diyen Komutan Alluş, “İran’dan başlayın, Lübnan’daki Hizbullah’a kadar savaşıyoruz. İlk başta İran Suriye rejimine lojistik destekler yapıyordu ama şimdi askeri, lojistik, ekonomik alanda Suriye rejimine destek veriyor. Birkaç gün önce Şam’da bir operasyona başladık. Telsizler üzerinden duyduğumuz İranlı, Iraklı, Lübnanlı komutanların Suriyelilere savaşa başlayın talimatları vardı. Telsizler üzerinden onlarla konuştum. Neden geldiniz diye sordum. Bize sizi öldürmeye geldik dediler” şeklinde konuştu.
Bölgede buldukları bir “Cennet Yolu” isimli kitap üzerinde Sünnilere yönelik şiddet dolu yazıların bulunduğunu ifade eden Muhammed Zehran Alluş, “ Kitabın üzerinde ‘Sünni bir insanı öldürdüğün anda cennete ilk adımı atmış olursunuz’ diye yazıyor. Biz bu rejimden çok zorluk çektik. Oradaki komutanlar hep Aleviydi. Oradaki bir komutan bize; ‘Sünnilerin dini hayatını hiçbir şekilde rahat yaşatmayacağız’ diye bize çok açık bir şekilde söyledi” diye konuştu.

“SURİYE’DEKİ TUGAYLARDAN BÜYÜK BİR CEPHE KURDUK”
Liva El-İslam’ın savaş karşıtı Suriye halkından oluştuğunu ifade eden Alluş, bir yandan Esed rejimiyle savaşırken, diğer bir taraftan da savaşta zarar gören masum halkın yaralarını sarmaya çalıştıklarını söyledi. Alluş, eylemlerini şehir merkezlerinden uzak tutmaya çalıştıklarını dile getirerek, şunları söyledi: “Bu şiddetin karşısına bu ümmeti seven, insanları seven insanlar toplandı. Bu savaşın karşısında durmak için bir grup oluşturduk. Savaşımızı şehir dışına çıkarmaya karar verdik. Rejim şehir içinde her zaman öldürüyor, halkın içine korku dağıtmaya çalışıyor. Ama biz yaptığımız savaşların hepsinde şehir dışındaki bölgelere taşımaya çalıştık. Bu iki yıl içinde ilerledik. Şuan silahlarımız, tankçı, topçu gruplarımız oldu. Suriye rejimi halkı düşman gördükten sonra bir sürü genç savaşı durdurmak için bize geldi. Bu nedenle çok farklı gruplarımız oldu. Bu kadar büyüdükten sonra Suriye’deki büyük tugayları toplayıp büyük cephe kurduk. 25 idari ofis kurduk. Suriye rejiminden kaçan askerlerin bize katıldığı bir ofisimiz var. Allah’a şükür Suriye halkına başarılı bir şekilde hizmet verebildik. 30 tane öğrencilerin okula devam etmesi için okul kurduk. Yaralıların durumunu takip etmek için tıbbi bir ofis kurduk.”

“TERÖRİST; CAMİLERİ YIKIP, ÇOCUKLARI ÖLDÜRENDİR”
Şuana kadar Suriye’de 30-40 arasında askeri bölgeyi eline geçirdiklerini ifade eden Liva El-İslam komutanı Alluş, Suriye ve Türkiye halkına çağrıda bulunarak, “Bu yaptığımız hizmetlerden sonra rejim bizi terörist ilan etti. Terörist, camileri yıkıp, çocukları öldürendir. Rejim her zaman elden çıkan bölgeyi imha etmeye çalışıyor. Oradaki çocukların ağlamasına bakmadan uçaklarla halkı öldürdüler. Öldürdükten sonra öldürülenlerin vücutlarını parçalayıp, yaktılar. Liva El-İslam olarak Suriye halkının gençlerine çağır yapıyoruz. Gelin el verin bu rejimi bitirelim. Türkiye’deki kardeşlerimize çağrı yapıyoruz. Bize yardım edin. Çünkü bu rejim din tanımıyor” dedi.

LİVA EL-İSLAM’DAN “ESED, KİMYASAL SİLAH KULLANIYOR” İDDİASI
Liva El-İslam komutanı Muhammed Zehran Alluş, batı hükümetlerinin Suriye’de akan kana seyirci kaldığını söyledi. Batının kimyasal silaha karşı çıktığını, buna rağmen Beşar Esed’in kimyasal silah kullandığını belirten Alluş, “Maalesef dünyadaki birçok ülke iki taraftan da yana duruyor. Bu da kan akmasına neden oluyor. Batı her zaman konuştu. Şuana kadar hiçbir şey yapmadı. Kimyasal silah kırmızı çizgi dedi. Ama kimyasal silah nedeniyle 3 tane şehidimiz oldu. Rejimin kullandığı kimyasal silahların öldürdüğü şehitlerin kanından, deri örneğinden numuneleri alıp yurt dışında labaratuvarlara gönderdik. Ama sonuçlara rağmen hiçbir ülke bunu kabul etmiyor. Biz bu yola devam edeceğiz. Sonuna kadar bu rejimin karşısında durup savaşacağız” şeklinde konuştu.
Gerçekleştirilen uluslar arası toplantılarda Suriye halkının taleplerinin yer almadığını ifade eden Alluş, Cenevre görüşmesine de sıcak bakmadıklarını söyledi. Esed’den sonra Suriye’de ne olacağını bilemediklerini söyleyen Alluş, İsrail’in Suriye ile savaşması durumunda her iki taraftan da yana olmayacaklarını, daima Suriye halkının yanında olacaklarını kaydetti.
Toplantıda Suriye’de yaşanan olaylardan derlenen fotoğraf sergisi de yer aldı.
(İHA)