BIST 9.551
DOLAR 32,51
EURO 34,83
ALTIN 2.488,87
HABER /  GÜNCEL

Hz. Muhammed'e yine hakaret etti!

Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddiasıyla 13.5 ay hapis cezasına çarptırılan Yazar Sevan Nişanyan'dan gündem yaratacak açıklamalar.

Abone ol

Hz. Muhammed’e hakaret ettiği iddiasıyla 13.5 ay hapis cezasına çarptırılan Yazar Sevan Nişanyan, IMC TV’de yayınlanan 'Mercek Altı' programında gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Mustafa Kuleli’nin sorularını yanıtlayan Nişanyan, yeni alkollü içki düzenlemesiyle ilgili soruya alkolün de İslâm’ın da zihni uyuşturduğunu, dolayısıyla İslâm propagandasının da yasaklanması gerektiğini söyledi.

“Ben Muhammed’in Peygamber olduğuna inanmıyorum. Peygamber diye bir müessenin olduğuna inanmıyorum. Her hangi bir kişinin Allah'tan vahi aldığını iddia etmesinin terbiyesizlik olduğunu düşünüyorum. Muhammed ya yalan söylemiş ya hayal görmüş” diyen Sevan Nişanyan, sözlerine Müslümanların ne tepki göstereceğini umursamadığını belirtti.

DAHA ÖNCE NELER DEMİŞTİ?

Sevan Nişanyan daha önce de kendisine ait blog sayfasında Hazreti Muhammed'e hakaretler yağdırmıştı. Nişanyan sayfasında şunları yazmıştı:

'Yine peygamberlik iddiasına istinaden, hadis ve siyer kaynaklarının bildirdiğine göre, toplam en az onbir eş ve iki nikâhsız cariyeye sahip olmuştur. Dolayısıyla, adı geçen şahsın tanrı ile kurmuş olduğunu iddia ettiği iletişim sayesinde, siyasi, mali ve cinsel menfaat elde ettiği, aksi iddia edilemeyecek bir tarihî olgudur. Menfaat elde etmek suç değildir; ahlaken her zaman ayıplanan bir davranış da değildir. Dolayısıyla, Muhammed adlı şahsın "peygamberlik" iddia ederek menfaat elde ettiğini söylemek, ona suç veya ahlakdışı bir davranış isnat etmek anlamına gelmez. Ahlaki yargılardan bağımsız bir tarihi olguyu ifade eder...'

SEVAN NİŞANYAN'A EN ÇARPICI CEVAP SÜLEYMAN ÖZIŞIK'TAN

Çıktığı her ekranda Hazreti Muhammed'e hakaret etmekten çekinmeyen Sevan Nişanyan tek eleştirinin hedefinde yer alan isim oldu. Nişanyan'ı eleştirenlerden biri de Süleyman Özışık oldu. Özışık, köşe yazısında Sevan Nişanyan'ı şu sözlerle eleştirdi.

Tarihler boyu anılacaksın! Lanetle...

İnsan olmak için iki ayaklı olmak yetmiyor. Aylardır insan olma iddiasıyla, insan toplumunun arasında yaşayan, insan toplumunun her nimetinden yararlanan bir haşeratın yaptığı pislikleri seyreyleyip durduk.

Hiç uzatmayacağım.

Sevan Nişanyan'ı tarif ediyorum..

Epey zamandır toprağı kazıyan bir köstebek çalışkanlığıyla çabalayıp duruyordu daha çok meşhur olmak için.

Karısının yüzüne dışkı attı, olmadı. Toplum nezdinde kanaat önderi olarak saygı gören kadim insanlara sataşmaya çalıştı, yine olmadı. En sonunda çareyi, toplumun ortak değerlerine saldırmakta buldu. Hazreti Muhammed'e ağza alınmayacak hakaretlerde bulunarak iğrençlik tahtına tırmanma yolunu seçti.

Süleyman Özışık'ın yazısının tamamını okumak için tıklayın