BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,63
ALTIN 2.409,26
HABER /  SAĞLIK

Bu ofiste çalışanlar hasta oluyor!

Bu tarz ofiste çalışan işçilerin daha az verimli olduğu ve daha fazla hasta olduğu belirtildi

Abone ol

Bölmelere ayrılmış ofislerde çalışan kişilerin çok daha fazla hasta olduğu, daha az verimli ve mutlu olduğu belirtildi.

Uzmanlar bu tür ofislerin çok fazla mikrop yaydığını ve insanları strese soktuğunu söyledi.

Modern işyerlerinin çoğu bölmelere ayrılmış ofislerden oluşuyor. Ancak uzmanlar verimliliği artırmak için geliştirilen bu yöntemin hiç de beklendiği gibi olmadığını söylüyor. Böyle bir çevrede çalışan insanların hastalığa çok daha fazla yakalandığı, daha az üretken olduğu ve gün kaybının çok daha fazla olduğu belirtildi.

ofis.jpg

Scandinavian Journal of Work, Environment and Health dergisinde yayımlanan araştırmada bölmelere ayrılmış işyerinde çalışan insanların, kendine ait kapalı bir odada çalışan birine göre yüzde 62 daha fazla hasta olduğu tespit edildi. Araştırmayı yapan uzmanlar burada asıl sebebin açık ofislerde mikropların çok kolay yayılması olduğunu söylüyor.

Ayrıca bölmelere ayrılmış açık ofislerin strese neden olduğu ve bu stresin de insanların hasta olmasında teşvik edici bir rol oynadığı ifade edildi.

Virginia Eyalet Üniversitesi ve North Carolina Eyalet Üniversitesi'nden uzmanlar açık ofislerin verimliliği de düşürdüğünü belirtiyor. Bu tip ofislerde çalışanların işe daha az motive olduğu, iş memnunuiyetinin az olduğu ve özel yaşamına müdahale edildiğini düşündüğü yapılan araştırmada ortaya çıktı. Ayrıca gürültü de cabası.

Hong Kong Politeknik Üniversitesi'nde yapılan araştırma da bu bulguları destekliyor. 259 ofis çalışanı ile yapılan araştırmada ofis yaşamının üretkenliğe çok büyük etki yaptığı ortaya çıktı. Gürültü ve ortamının sıcaklığı da diğer etkenler arasında.