BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.435,52
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/> <br/>Başbakan Erdoğan’dan önemli açıklamalar<br/>Ankara - Başbakan Erdoğan, anamuhalefe...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

Başbakan Erdoğan’dan önemli açıklamalar
Ankara - Başbakan Erdoğan, anamuhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Erdoğan, “‘Acemi’ dedik, ‘zamanla öğrenir’ dedik. Aradan üç yıl geçti ama bir arpa boyu dahi yol kat edemedi. Biz böyle bir aceminin CHP’nin başında olmasını büyük bir şans olarak gördük. Bu zat orada olduğu sürece AK Parti her seçimden zaferle çıkar. Ama iş öyle bir hale geldi ki bu zat sadece CHP’ye değil, Türkiye’ye de zarar vermeye başladı. Avrupa Parlamentosu’nda ne hallere düştüğünü gördük. CHP’nin Genel Başkanı da olsa Türkiye’nin bir siyasi partisinin bu hallere düşürülmüş olması üzüntü vericidir” dedi.
Erdoğan, MHP’nin koalisyon ortağı olduğu hükümetin, IMF’ye olan borcu 59 kat arttırdığını, bugünse kendilerinin bu borcu sıfırladığını söyledi. Başbakan, ekonominin iyi olmadığını söyleyen Bahçeli’ye de, “Çık biraz çarşı pazar dolaş Sayın Bahçeli, Genel Merkezden dışarı çık biraz” diye seslendi.
Başbakan, alkol düzenlemesiyle ilgili ise, “Biz alkolü yasaklamıyoruz, Anayasa’nın 58. maddesinin gereğini yapıyoruz. Bir ülke, gençliğini kötü alışkanlıklardan korumalı. Biz gece gündüz kafa kıyak dolaşan bir nesil istemiyoruz” dedi.

İşte Hayri Kozakçıoğlu’nun son görüntüleri
İstanbul - Sarıyer’deki villasında ölü bulanan eski OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu, 1 hafta önce gittiği kuyumcuda alışveriş yaparken böyle görüntülendi. Kozakçıoğlu’nun tatil planları yaptığı öğrenildi.

Sınıfta kalma geri geliyor
Ankara - İlk ve orta okullarda sınıfta kalma uygulaması geri geliyor. Sürekli devamsızlık yapan ve derslerinden geçer not alamayan öğrenciler, sınıf tekrarına bırakılacak.

Alkol düzenlemesine CHP’li belediyeden örnek
Ankara - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, alkol düzenlemesiyle ilgili, “Bu, kesinlikle içki içmeyi yasaklayan bir düzenleme değildir. Amaç, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak. Pek çok ülkede gecenin belli saatinden sonra alkollü içki satışı yapılamıyor” dedi.
CHP’li belediyeden örnek veren Bozdağ, “CHP’li Kadıköy Belediyesi de saat 22.00’den sonra alkol satışlarının yapılmaması konusunda bir karar aldı. Böyle bir kararı CHP’li belediye başkanı aldığında hiç kimsenin aklına turizm gelmedi” diye konuştu.

1 dakika içinde 5 kaza nasıl yapılır ?
Şangay - Çin’de çekilen bu görüntü, bu kadar da olmaz dedirtiyor. Yoğun trafiğe giren bir motosiklet, 1 dakikadan kısa bir zaman diliminde beş kez kaza yapıyor. Motosiklet, son olarak meydanda açılan büyük çukura uçuyor.
(İHA)