BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Irak’a 500 ton salça

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Irak’a 500 ton domates salçası ihraç edecek. <br/>Ku...

Abone ol

Bursa’nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Irak’a 500 ton domates salçası ihraç edecek.
Kulaca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Uğur, bu yıl Irak’a domates ihraç edeceklerini belirterek, üreticilerden domates yetiştirmelerini istedi. Uğur, "Ürünlerimizle kaliteyi yakaladık. Şubat ayından itibaren domates ve biberle ilgili tohum teminine, mart ayından itibaren de fide yetiştirme çalışmalarına başladık. Mayıs başından itibaren bölgemizde domates ekimleri yapıldı. Bu yıl talep arttı. Geçen yıl ürünün bol olması yüzünden bu sene ekimlerin az olacağını tahmin ediyoruz. Ama şu anda daha çok domates ekilmesini istiyoruz. Zira geçen iki ay içerisinde gerek dış piyasa, gerekse iç piyasadan salça talebi geldi. Bu sene biraz daha fazla üretim yapmayı düşünüyoruz. Afetler olmazsa, önceki yılları aratmayacak şekilde bir çalışma içerisine gireceğimizi düşünüyoruz. Kulaca salçası Türkiye’de, hatta yurt dışında bir kalite haline geldi. Irak’la ihracat bağlantısı bulunan bir firma yetkilisi beni arayarak, bizim kapasitemizi zorlayacak şekilde salça talebinde bulundu. Bu bizim hem ekonomik beklentimizi iyileştiriyor, hem de kooperatif açısından domatesin yerde kalmaması anlamına geliyor. Ürünümüz yurtdışına gideceği için, ülke ekonomisine de katkıda bulunacak. Bu da sevindirici bir haber" dedi.
IRAK’A 500 TON DOMATES İHRAÇ EDİLECEK
Geçen yıl da aynı firmanın kendilerine talepte bulunduğunu hatırlatan Başkan Ahmet Uğur, “Ama geçen sene talebi karşılayamayacağımızı söylemiştik. Geçen yıl salça konusunda iç piyasada rekabet yapma gücümüz yoktu. Çünkü büyük firmalar reklamları ile vatandaşın mutfağına giriyorlardı. Normalde 500 ton üretim yapıyorduk. Bu sene bin tona kadar üretim yapabiliriz. Bin tonun yüzde 50’lik kısmı ihraç edilecek. Yaşanan bu son gelişme ile bu sene imalat kapasitemizi yüzde yüz artırmış olacağız" ifadelerini kullandı.
(İHA)