BIST 10.241
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.395,91
HABER /  GÜNCEL

Rehineler ailelerine böyle kavuştu

PKK'nın aylar sonra serbest bıraktığı rehineler ailelerine kavuştu

Abone ol

PKK’nın aylardır elinde tuttuğu 6’sı asker 8 kamu görevlisi kendilerini almak için Kuzey Irak’a giden heyetle birlikte Habur Sınır Kapısı’na geldi. Aileler ile evlatlarının bir araya gelmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

KAYMAKAN EROĞLU'NUN EVİNDE SEVİNÇ YAŞANIYOR

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'nun evinde sevinç yaşanıyor.Erenoğlu'nun amcası Bayram Annadınç gazetecilere yaptığı açıklamada, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Devletimize çok teşekkür ediyoruz. Devletimiz çok büyük, Allah razı olsun yeğinimizi bize gönderdi. Çok mutluyuz, sevinçliyiz'' diye konuştu.

Kaymakam adayının amcasının oğlu Ahmet Annadınç ise Türkiye Cumhuriyeti'nin çok güçlü bir devlet olduğunu söyledi. Anne ve babasıyla telefonda görüşen Erenoğlu'nun moralinin çok iyi olduğunu öğrendiklerini belirten Annadınç, Erenoğlu'nu heyecanla beklediklerini kaydetti.

AĞLATAN KAVUŞMA

Heyet, yapılan açıklamaların ardından 8 kamu görevlisiyle birlikte Türkiye'ye doğru yola çıktı.

Kamu görevlileri ve beraberindeki heyet, saat 14.00'e doğru Habur Sınır Kapısı'ndaki Habur Mülki İdare Amirliği binasına geldi.Kamu görevlililerini Habur Sınır Kapısı’nda bir heyet karşıladı. Sağlık kontrolünden geçirilen ve savcıyla görüşen görevliler aylar sonra aileleriyle bir araya geldi. Görüşmeye sadece Anadolu Ajansı alındı.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada, gözyaşlarına hakim olmak mümkün olmadı.

Astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç, 640 gün sonra aileleriyle buluşurken, erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran 613 gün sonra ailesine kavuştu.

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 607 gün, polis memuru Nadir Özgen 579, uzman çavuş Kemal Ekinci de 559 gün sonra ailesiyle kucaklaştı.

UYUYAN KIZININ SESİNİ DUYAMADI

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, ablası Hatice Diktaş'la kucaklaşırken, astsubay Abdullah Söpçeler, babasıyla kucaklaştıktan sonra eşini telefonla aradı.

Eşine, ''Beni her zamanki gibi evimizde bekle, geleceğim'' diyen Söpçeler, 4.5 yaşına gelen kızı Melis, uyuduğu için telefonla görüşemedi.

Kızının 4 buçuk yaşına geldiğini söyleyen Abdullah Söpçeler, babasının yanında getirdiği kızının şimdiki halini gösteren fotoğrafına bakarak, ''Ayrıldığımızda 3 yaşındaydı, şimdi 4.5 yaşına gelmiş. Büyümüş, genç kız olmuş'' dedi.

PPLİS MEMURUNUN BABASI: DİMDİK AYAKTAYIZ

Polis memuru Nadir Özgen de babasıyla kucaklaşarak hasret giderirken, baba Özgen, ''Allah devletimize zeval vermesin. Dimdik ayaktayız'' dedi.

Uzman çavuş Kadir Ekinci de babası ve ağabeyine sarılarak hasret giderdi.