BIST 9.797
DOLAR 32,51
EURO 34,95
ALTIN 2.433,59
HABER /  GÜNCEL

Evli erkekle birlikteliğin cezası

Mahkeme, evli erkekle birlikte olan kadına, sadakatsizliğe ortak olduğu için 7 bin lira manevi tazminat cezası kesti.

Abone ol

N. E. adlı kadını, birlikte olduğu evli erkeğin eşine 7 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum eden Sincan 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, gerekçeli kararında, ''kocanın 'sadakatsizlik' eylemine ortaklık eden N.E'nin, doğan zarardan sorumlu olduğunu'' ifade etti.

Mahkeme'nin gerekçeli kararında, E.G. isimli kadının, 9 yıldır evli olduğu eşi M.G. ile ilişki yaşayan N.E. hakkında, ''kişilik haklarına saldırıda bulunduğu'' iddiasıyla 100 bin liralık manevi tazminat davası açtığı belirtildi.

MAHKEMEYE GÖRÜŞMELER VE FOTOĞRAFLAR DA SUNULDU 

Mahkemeye sunulan fotoğraflardan ve internet ortamındaki görüşmelerden M.G. ile N.E'nin ''evlilik sadakatine uymayan'' bir ilişki içinde olduklarının anlaşıldığı kaydedilen kararda, ikilinin, sosyal yaşamda birbirlerini ''eş'' olarak tanıttıkları bildirildi.

EŞLERİN BİRBİRLERİNE OLAN SADAKAT BORCU YASAL DÜZENLEMEDE MEVCUT 

Evlilik birliğinde eşlerin sorumluluklarının yasal düzenleme altına alındığı ve sadakat borcunun da bunun içinde yer aldığı belirtilen kararda, toplum içinde önemli bir yere sahip olan ailenin, hem yazılı hukuk düzeninde hem de örf ve adet hukukunda önemli bir yere sahip olduğu vurgulandı.

Geçmiş yıllarda, evli kişilerle ilişkinin uzun süre suç sayılarak aile kurumunun korunmak istendiği hatırlatılan kararda, bu tür eylemlerin, daha sonra suç olmaktan çıkarılmasının, ahlaka aykırılığını ve haksızlığını ortadan kaldırmayacağı ifade edildi.

BİLEREK EVLİ ERKEKLE OLAN KADIN SADAKATSİZLİĞE ORTAKTIR 

Evlenen kişilerin, ''sadakat'' ve ''aile birliği'' konularında sorumluluk altına girdiği kaydedilen kararda, ''Evli olduğunu bildiği bir erkekle ilişkiye giren kadın, kocanın 'sadakatsizlik' eylemine ortak olmuştur ve doğan zarardan sorumludur. Davalının sorumluluğu, ahlaka ve adaba aykırılık nedeniyle gerçekleşen 'haksız fiil'den kaynaklanmaktadır'' denildi.

7 BİN LİRA TAZMİNATA HÜKMEDİLDİ 

E.G'nin, ikili arasındaki ilişkiyi bilmesinin, N.E'yi tazminat sorumluluğundan kurtarmadığı kaydedilen kararda, manevi acının bir nebze olsun giderilmesi amacıyla davanın kısmen kabul edilerek, N.E'nin, aldatılan eş E.G'ye 7 bin lira tazminat ödemesine hükmedildiği bildirildi.

ÜNİVERSİTEDEN ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIM DİYE TANIŞTIRDI

Evlilik birlikteliğine devam eden iki çocuk annesi E.G, dava dilekçesinde, eşi M.G'nin, kendisi de evli olan N.E. ile sık sık internette görüştüğünü, şüphelenip sorması üzerine de ''üniversiteden çok sevdiğim bir arkadaşım'' diyerek tanıştırdığını kaydetti.

KARI KOCA HAYATI YAŞAMAYA BAŞLADILAR 

N.E'nin daha sonra kendisiyle arkadaş olduğunu ve dostluk ilişkilerinin geliştiğini anlatan E.G, bilgisayara otomatik olarak kaydedilen yazışmalardan eşi M.G'nin, N.E. ile ''karı-koca hayatı'' yaşamaya başladığını anladığını ifade etti.

100 BİN LİRALIK MANEVİ TAZMİNAT TALEP ETTİ

Yaşananların tarifi ve tamiri mümkün olmayan acılar yaşattığını savunan E.G, N.E'den 100 bin liralık manevi tazminat talep etti.
 
EKONOMİK DURUMU YÜZÜNDEN EŞİNDEN BOŞANMADI 

E.G, ekonomik durumu ve çocuklarının küçük olması nedeniyle de eşinden boşanma yolunu seçmediğini belirtti.