BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Önce aşırı sıcak ardından yağmur

Meteoroloji verileri yenilendi. Aşırı sıcakların ardından şiddetli yağmur ve fırtına geliyor. Bazı bölgelerde kar da görülecek.

Abone ol

Meteoroloji uyardı. Hem sıcak, hem fırtına hem de sağanak yağış geliyor... Özellikle Marmara'da yaşayanlar dikkat! Marmara'yı etkisi altına alacak fırtına cuma günü öğle saatlerine kadar etkisini sürdürecek.

Hava sıcaklıkları yarın ve cuma günü 6-12 derece artacak. Haftasonunda ise sıcaklıklarda hızlı bir düşüş olacak ve yurt genelinde 10-15 derece azalacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Bölgesi'nde yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğu yönlerden 8-10 kuvvetinde tam fırtına etkili olacak.

Tam fırtına cuma gününün ilk saatlerde güney ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtınaya dönüştükten sonra, akşam saatlerinde Kuzey ve Orta Ege ile Güney Ege kıyılarında, cumartesi günü sabahın ilk saatlerde ise Güney Ege açıklarında etkisini kaybedecek.

PERŞEMBE GÜNÜ FIRTINA VAR!

Marmara Bölgesi'nde, Perşembe gecesi güney ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde fırtına bekleniyor. Fırtınanın Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz'in batısında ise Perşembe gece saatlerinden sonra güney ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde etkili olacak fırtına, Cuma günü öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.

Batı Akdeniz açıklarında da Perşembe gece saatlerinden sonra doğu ve güneydoğu yönlerden 6-8 kuvvetinde beklenen fırtına Cuma günü öğle saatlerine kadar etkili olacak.

Tam fırtına ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları istendi.

AŞIRI SICAKTAN SONRA YAĞMUR

Öte yandan aşırı sıcak havanın ardından Cuma günü, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'de, Cumartesi günü de yurt genelinde meydana gelecek yağışların özellikle İç Ege, Göller Bölgesi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Marmara'nın güneyi ile Batı Karadeniz'de kuvvetli olacak. Ani sel, su baskını, taşkın, yıldırım ve dolu gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

Kuvvetli sıcaklık artışı ve lodos fırtınası sebebiyle halen kar örtüsü bulunan Akdeniz ve Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleriyle İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde ani kar erimeleri olacağından meydana gelecek sel, su baskını, taşkın ve heyelana karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güney ve batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güneyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde, öğle saatlerinde Akdeniz'in kıyı kesiminde, öğle saatlerinden itibaren Marmara'nın batısında, gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

ekran-resmi-2013-03-13,-10.10.30.pngekran-resmi-2013-03-13,-10.10.45.pngekran-resmi-2013-03-13,-10.11.53.png

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda ilk saatlerde sis hadisesinin görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; gece saatlerinden itibaren Kuzey Ege Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-40 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'in kıyı kesiminde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevrelerinin hafif olmak üzere yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Tokat ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın ilk saatlerde Doğu Karadeniz Kıyıları'nda yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, kuzey kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur, bölgenin kuzeydoğusu ile Bingöl çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bölgenin kuzeyinde ilk saatlerde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) eseceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.