BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.489,17
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Referandumda kararsız seçmenin rengi belli oldu

Referandum sonuçlarını belirleyecek olan kararsız seçmenin tercihleri netleşmeye başladı. AK Parti'li Bülent Turan, 'Kararsız seçmen AK Parti'ye dönüyor' dedi.

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti'nin elindeki en son referandum anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kararsız seçmen sayısının gün geçtikçe azaldığını vurgulayan Bülent Turan, "Sonucun 'evet' çıkacağına dair hiçbir endişemiz yok. Anketler ilk zamana göre daha büyük oranda bizim lehimize görünüyor" dedi.

Reuters'a konuşan Bülent Turan, 16 Nisan'da referanduma sunulacak cumhurbaşkanlığı yönetim sisteminin hayata geçmesi durumunda, seçim barajının düşürülmesi ve TBMM'de her kesimin temsil edilmesinin gerektiğini ifade eden Turan, şunları söyledi:

"Referandumdan 'evet' çıkması durumunda uyum yasalarını bir an önce çıkarmak gerekir. Bunlar arasında siyasi partiler yasası ve seçim yasası da bulunuyor. Ümit ederim dört partinin uzlaşmasıyla bunları yapabiliriz. Sistem uzlaşıyla hayata geçeceği için, seçim barajının düşmesi, her kesimin temsilinin de gündemde olması doğal olacaktır. Barajın düşmesi gerekir ki öngördüğümüz sistem sağlıklı şekilde hayata geçsin."

OLAĞANÜSTÜ KONGRE

Cumhurbaşkanlığı sisteminin referandumda kabul edilmesi durumunda AK Parti'nin olağanüstü kongreye gidip gitmeyeceği sorusuna Turan, "Biz ülkemizin zaman kaybetmesini istemiyoruz. Eğer milletimiz bize cumhurbaşkanlığı sistemine geçiş görevini verirse yasalardan kaynaklanan hakkımızı kullanacağız" cevabını verdi.

KARARSIZLAR AK PARTİ'YE YÖNELİYOR

Referandum sonrası bir erken seçim iddiasında olmadıklarını, seçimi zamanında yapmak istediklerini belirten Turan, anketler ve oy tahminleri konusunda da şu değerlendirmeleri yaptı:

"Araziye çıktığımızda kararsız seçmenin azaldığını gözlemliyoruz.. Sonucun 'evet' çıkacağına dair hiçbir endişemiz yok. Anketler ilk zamana göre daha büyük oranda bizim lehimize görünüyor."

TÜRKİYE'NİN MUHTEMEL RİSKLERİ ORTADAN KALACAK

Türkiye'de sistem değişikliğinin Türkiye'deki muhtemel riskleri ortadan kaldırmak için yapıldığını ifade eden Bülent Turan, referandumun AK Parti ya da Tayyip Erdoğan meselesi olmadığını vurguladı. Şu an yönetimde yaşanan istikrarın AK Parti ve Cumhurbaşkanı arasındaki uyumdan kaynaklandığını söyleyen Turan, "Biz öyle bir sistem getirelim istiyoruz ki yarın Tayyip Erdoğan'dan sonra da AK Parti'den sonra da bir yılda bir değişen hükümetler olmasın. Vesayet odakları, darbeciler araya girmesin" dedi.