BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,98
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Avrupa'ya: Artık haydut muamelesi yapacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel medya üyeleriyle bir araya geldi. Avrupa'nın gösterdiği ırkçı tavrı eleştiren Erdoğan; ''Karşımıza maskeyle çıkanlara artık haydut muamelesi yapacağız'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'de Anadolu Yayıncılar Derneği üyeleriyle bir araya geldi.

Burada Anadolu Yayıncılar Derneği üyelerine seslenen Erdoğan'ın gündeminde referandum ve Avrupa'nın son günlerde takındığı ırkçı tavır vardı. Avrupa'yı sert sözlerle eleştiren Erdoğan şu açıklamalarda bulundu.

AJANLIK YAPANLARA ASLA MÜSADE ETMEYECEĞİZ

Ajanlık yapanlara asla müsade etmeyeceğiz. Adam tam bir ajan. İstanbul'da bizim Tarabya Köşkü'nün altında rezidansında ağırlanıyor. Merkel diyor ki bu şahsı bırakmanızı istiyorum. Ben de ona dedim ki ben size 4500 pkk'lı teröristin dosyasını verdik. Ne yaptınız? Mahkeme bakıyor diyor.  Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na kapısını kapatıyorsun.

ARTIK HAYDUT MUAMELESİ YAPACAĞIZ

Karşımıza maskeyle çıkanlara artık haydut muamelesi yapacağız. Avrupa'ya sesleniyorum. Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Dünyanın her yerinde bu yaşananlar çok yakından takip ediliyor.

SİZ BÖYLE DEVAM EDERSENİZ...

Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz. Türkiye olarak, Avrupa ülkelerini demokrasiye, insan haklarına, özgürlüklere saygılı olmaya davet ediyoruz. Unutulmamalıdır ki, bu değerlere bizim kadar özellikle Avrupalının ihtiyacı vardır.

TARİHİMİZİ YIKMAK İSTEYENLERİ GÖRDÜK

Önemli olan niyetin halis olmasıdır. Güzel bakan güzel görür. Dünyada medya 4. güç olarak zikredilir. Kendini 1. sırada gören medya patronları gördük. Geçmişte bunları gördük. Tarihimizi, kültürümüzü yıkmak istediklerini gördük. Tüm sembollerimize saldıranlara şahit olduk. 

BİZ MANŞETLERLE ÇARPIŞA ÇARPIŞA GELDİK

Bir amiral gemisi vardı. Bizim için ne dedi "muhtar bile olamaz" Biz manşetlerle çarpışa çarpışa geldik. 

Muhtarları küçümsediler. Benim BM'de yaptığım konuşmama 'Sanki muhtarlara konuşuyor' dedi bir zat. Sonra 30-40 muhtarı topladı. İçlerinden biri ona söylediği sözleri söyledi. 'Ben bunu demek istemedim?' dedi. Peki ne dedin?