BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Bozdağ'dan kritik OHAL komisyonu göreve iade açıklaması

OHAL İnceleme Komisyonu bu hafta kuruluyor. Göreve iade edilmeyi bekleyen memurlarla ilgili önemli açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi.

Abone ol

Kamudan ihraç edilen memurlar için getirilen OHAL İnceleme Komisyonu, kurulma çalışmaları tamamlanmak üzere. Göreve iade edileceklere vizeyi verecek olan komisyonla ilgili Adalet Bakanı Bekir Bozdağ önemli açıklamalar yaptı.

BU HAFTA TAMAMLANABİLECEK

Bozdağ, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında mağduriyetlerin incelenmesine yönelik komisyonun kurulma çalışmalarının bu hafta tamamlanabileceğini bildirdi.

AA muhabirine konuşan Bozdağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu kurulması konusundaki hazırlıkların tamamlanması talimatı verdiğini belirtti.

Bakan Bozdağ, "Bu komisyon 2 yıl çalışacak. 2 yıl süre yetmezse Bakanlar Kurulu kararıyla birer yıl uzatılabilecek. Komisyon 7 üyeden oluşacak, bağımsız çalışacak." diye konuştu.

GÖREVİNE İADESİ YÖNÜNDE KARAR VERİRSE

Komisyonun verdiği kararların icrai nitelikte olacağını dile getiren Bozdağ, "Yani itiraz eden kişinin itirazını değerlendirip görevine iadesi yönünde bir karar verirse görevine iade edilecek ve görevine başlayacaktır. Ancak talebin reddine karar verirse o zaman da ilgili kişi idari yargıya, istinafa, Danıştaya, Anayasa Mahkemesine bireysel başvuruya ve AİHM'e gidebilecektir. Komisyonun en önemli yönünden birisi de bu, yani yapılan bütün işlemleri yargı denetimine açacak olmasıdır." ifadelerini kullandı.

Komisyonun ilgili kişilerin itiraz dilekçelerini alacağı gibi, aynı şekilde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli bütün bilgileri isteyeceğini aktaran Bozdağ, bütün kurumların da istenen bilgileri komisyona iletmekle yükümlü olacağını, komisyonun dosya üzerinden inceleme yaparak karar vereceğini kaydetti.

Bakan Bozdağ, komisyonun 7 üyesinden birinin Danıştay tetkik hakimleri, birinin Yargıtay tetkik hakimleri arasından HSYK tarafından, birinin Adalet Bakanı tarafından önerileceğini böylece 3 üyenin yargı sınıfından olacağını anlattı. Üyelerden birinin İçişleri Bakanı tarafından, diğer 3'ünün de Başbakan tarafından önerileceğinin altını çizen Bozdağ, bu kişilerin kamu çalışanları arasından seçileceğini bildirdi. Bozdağ, komisyon üyelerinin görevlerini rahat yapabilmesi için bazı teminatlar getirildiğini de söyledi.

FETÖ'den ihraç edilen memurlara iade kapısı açılıyor