BIST 9.547
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.486,04
HABER /  GÜNCEL

ABD'nin İstanbul havaalanı yasağı! Son dakika haberler var

İSTANBUL ABD Başkanı Trump'ın imzasıyla yasaklı 8 ülkenin listesine girmişti. Bu konuyla ilgili son dakika haberleri Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan canlı yayında verdi. İstanbul yasaklı listeden çıkıyor mu?

Abone ol

ABD İstanbul'un da aralarında olduğu 8 ülkeden uçuşlarda cep telefonu dışındaki elektronik aletlerin uçak kabinine sokulması yasakladı. Bu uygulamadan en çok THY etkilenecek. Yeni yasak 25 Mart cumartesi günü uygulanmaya başlanacak.

Peki İstanbul'un bu listeden çıkma ihtimali var mı Türkiye ne yapıyor? Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan yeni gelişmeleri Habertürk canlı yayınında duyurdu. Bakan Arslan'dan gelen son dakika haberlere göre 'ABD'li muhataplara bu konuda mektup gönderildi. Arslan "Türkiye uluslararası güvenlik kurallarına uyuyor. İstanbul ve Ankara bu yasak kapsamından çıkarılmalı" dedi.

GEREĞİ NEYSE YAPARIZ

Uçakta hangi aletler yasak? İşte yasaklı cihazlar listesi

Bakan Arslan Türkiye'nin güvenlik konusunda üzerine düşen herşeyi yaptığını belirterek "Biz Türkiye'deki tüm havaalanlarında istenenin ötesinde ilave tedbirlerle çalışıyoruz. Daha da alınması gereken tedbir varsa teknik arkadaşlar biraraya gelip bunun gereğini apsınlar. Ama insanlarımızın seyahat konforunu etkileyecek uygulamalardan uzak duralım" diye konuştu.

BU İSTANBUL'A BÜYÜK HAKSIZLIK
Bakan Arslan kendisiyle birlikte dışişleri bakanlığının da devreye girdiğini, teknik ekibin de teknik düzeyde temasa başladıklarını belirtti. Bakan Arslan 'İstanbul bu uygulamanın dışında tutulsun. İstanbul'u diğer limanlarla bir tutmak dogrusu İstanbul'a da haksızlık, ülkemizin havacılıkta geldiği seviyeye de haksızlık" dedi. Bakan Arslan bizim girişimiz İstanbul'un bundan istisna tutulmasına yönelik dedi.

25 Mart'tan önce sorunun çözülebileceği bildiriliyor. Bu gelişme olumlu sonuç verirse İstanbul ve Ankara'nın yasaklı listeden çıkarılması bekleniyor.