BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Referandum ne zaman AK Parti kararını verdi!

Referandum ne zaman sorusunun yanıtı AK Parti kulislerinde netleşmeye başladı. Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi bugünkü köşesinde referandumun 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılacağını yazdı.

Abone ol

AK Parti anayasa referandumunu bahar aylarına bıraktı. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin bugünkü köşesine taşıdığı kulis bilgilerine göre 2017 anayasa referandumunun 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılması planlanıyor. AK Parti'nin nisan ayının ilk haftaları yerine 16 Nisan'ı tercih etmesinin nedeninin ise Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne neden olan helikopter kazası olduğunu yazdı. 

Selvi, "Referandum için 16 Nisan tarihi ön plana çıktı. 30 Mart yerel seçimlerinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopteri düşmüştü. O nedenle mevsim şartları dikkate alınarak kampanyanın nisan ayında yürütülmesi hedefleniyor" diye yazdı. 

AK PARTİ STRATEJİ GRUBUNU TOPLUYOR

AK Parti'de devam eden referandum hazırlıklarına ilişkin ise şu bilgileri verdi:

"AK Parti’de önümüzdeki günlerde strateji grubu toplanacak, seçim stratejisi üzerinde çalışacak. Kampanya sloganı belirlenecek. Şubat ayının ortasından itibaren sahaya inilecek. Mevsim şartları nedeniyle TV programlarına ve kapalı salon toplantılarına ağırlık verilecek.

Referandum ne zaman 2017 ak parti 16 nisan'da karar kıldı

ERDOĞAN KAMPANYAYI 15 TEMMUZ ÜZERİNE KURACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise kampanyayı 15 Temmuz ve yeniden diriliş ruhu üzerine kurması bekleniyor. Erdoğan’ın, 15 Temmuz’da darbe tehlikesi ile karşı karşıya kalan ülkemizin üst aklın idare ettiği PKK, DAEŞ ve FETÖ terör örgütlerinin saldırısı altında olduğunu anlatacağı söyleniyor. 15 Temmuz’da tanklara karşı direnen halkımızdan bu kez de sandıkta demokrasi destanı yazmasını isteyecek."