BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Rakipleri TANIYALIM

Fener ve Galatasaray'a dişli rakipler geldi. Peki ya özellikleri ne? En sert silahları?

Abone ol

GALATASARAY'IN RAKİBİ BAYER LEVERKUSEN

Son 2 yılda Berbatov, Voronin ve Juan gibi 3 önemli yıldızını kaybetti B.Leverkusen. Yıldıray’lı 5 yıl önce Şampiyonlar Ligi finalinden kimse kalmadı.

Yeni ve gençleşen bir takım. Daha önemlisi futbol oynama güçlerinin maksimumluğu. Yani G.Saray’ı, tekniği sertlikle ve çabuklukla birleştirmiş bir rakip bekliyor. Özellikle hızlarıyla bitiriciler. Bunun temel nedeni ise Kiessling ve Barnetta. Kiessling, 23 yaşında, hareketli ve şutör. Löw geçen mart ayındaki Danimarka maçında onu A milli takımda denedi. Kıvırcık çocuğun Tuncay’ın daha derli-toplusu olduğunu söyleyelim.

İsviçreli Barnetta’yla kanatları değişerek ve içeri girerek kullanıyorlar. Barnetta tabanca gibi. G.Saray böyle kanatçı ekiplere karşı zorlanıyor. Bu nedenle işi bir hayli zor. Rus Bulykin ve Boşnak Barbarez, şimdilik Alman ligi Gol Kralı Yunan Gekas ve Papadoupulos’u kesiyor. Böyle forvet zenginliği de onların Bundesliga’da Devler Ligi’ni hedeflemelerindeki temel faktör.

68 MİLYON E’LUK KADRO

68 milyon Euro değeri olan Leverkusen, Daum’dan sonra 2. yapılanma dönemini genç hoca Michael Skibbe ile yaşıyor. Sinkievicz ve Rolfes gibi 2 orta alan dinamiği oyuncu, tecrübeli Schneider’i kesmişti.

Gresko’nun frikikleri, Barnetta’nın etkili ön direk kornerleri kırılma noktaları olabilir. Daha önemlisi, göbeği çok hızlı geçmeleri. Yani G.Saray’ı ters gelecek bir rakip bekliyor. Ancak onların da defansı sağlam değil. 2 Şubat’ta 2. yarıya girecek olmaları G.Saray için avantaj olabilir.     
TÜRK TAKIMLARIYLA İKİ KEZ EŞLEŞTİ

Bayer 04 Leverkusen, Avrupa kupalarında bugüne kadar Türk takımlarıyla iki kez eşleşti.
     
Fenerbahçe ile 2001-02 sezonu Şampiyonlar Ligi grubunda karşılaşan Alman ekibi her iki maçı da 2-1 kazanmayı başarırken, 2006-07 UEFA Kupası grubunda karşılaştığı Beşiktaş'ı da kendi evindeki maçta 2-1 yendi.

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ SEVİLLA

SEVILLA son 2 yılın UEFA Kupası şampiyonu. Bu sezon Arsenal’in üzerinde 15 puanla grup lideri olmaları tesadüf değil. Başarılarındaki önemli faktör, futbolu çift yönlü becerebilmeleri. Yani takım gibi takım olmaları. Fizik güç, sertlik, yüksek teknik kapasite, doğru oyun felsefesi...

İşin özetinde karakteri sağlam bir rakip olacak F.Bahçe’nin karşısında. Topa %55 sahip olmaları meşin yuvarlağa sahip olmalarının belgesi. Fener’in avantajı ise bozan takım olması. Eğer Zico’nun ekibi, topun kıymetini bilir, hükmederse Sevilla’yı sinirlendirip, oyundan düşürür.

Eli kırılan kaleci Palop 3 ay yok. Bu da avantaj. İtalyan kaleci daha kırılgan. Zayıf halkaları defansları. Dani Alves-Dragutinovic iki bek ama Masquera-Fazio-Boulahrouz canlı bomba. Navarro’nun sakat olması iyi bir durum...

Stoperlerin oyun kuramayışı, çıkarken çok top kaybetmeleri, 2. topları alamayışları Alex’in işini kolaylaştırır. Ama oyun kurmamaları için Semih’in veya transfer edilecek forvet 2 kişilik pres yapmalı. Poulsen-Keita ikilisi, Deniz-Aurelio’nun kopyası. Zaten orta saha ve kanat ikilileri benzerlik gösteriyor iki takımın. Herkes Alves-Carlos eşleşmesine dikkat kesilecek. Ama Adriano’lu (veya Renato) sol kanatları da azımsanmayacak kadar güçlü.

SAĞLAM PRES ÇÖKERTİR

MALİLİ müslüman Kanoute (Bahis reklamlı formayı giymeyi reddetmişti) ve Luis Fabiano’nun 29 gollük bu sezonki müthiş performansları bu iki isme ’ya top gelmesini önleyeceksin, ya da 18’e sokmayacaksın’ tedbiri gerektiriyor.

Zaten Fener, Sevilla hücumcularını 18’e sokarsa tur için hiç heveslenmesin. Ya da umut Kaoute-Fabiano (İsabetsiz şutta ŞL’nin rekortmenleri, 12-11) ikilisinin dağınıklığına kalacak. 187 milyon Euro’luk takım Sevilla. Yani Fener’in (89) iki katı. Golün her çeşidini atıyorlar. İlk kez katıldıkları Devler Ligi’nde yüksek çap elde etme hevesleri, altyapıdan gelen Jimenes’in sevilmesi, liglerini bile düşünmemeleri tehlikeli. Yedikleri 7 golün 3’ü sollarından, 4’ü de topla çıkarken kaybettikleri toplardan. Turun şifresi de bu...

(Vatan - Hakan Yaşar)