BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Ucuza sanatçı aranıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sanatçı almak için ilginç bir yola başvurdu.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatroları Müdürlüğü'ne sanatçı almak için ilginç bir yola başvurdu.

Belediye, 168 sanatçı ve teknik eleman alımı için ihale açtı. İstenen koşullarda sanatçıları bünyesine katarak, belediyeye en düşük teklifi veren şirket ihaleyi alacak. Kadroda yer alacak 5 oyuncunun, tiyatro çevresinde "tanınmış" ve "kabul görmüş" olmaları koşulu aranıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk'ün "Efendiler, mebus, vekil hatta cumhurreisi olabilirsiniz, ama sanatçı olamazsınız" sözüyle yücelttiği sanatçıları, kamu ihale kapsamına aldı. Belediye, yol, su, kavşak, kanal ve çöp işlerini nasıl ihale ediliyorsa, tiyatroda görev yapacak sanatçıların alımı işini de aynı yöntemle yapacak.

'Açık ihale' yöntemi

Belediyenin ihale duyurusu, "Sanatçı ve teknik eleman personel hizmeti alınacaktır" başlığıyla Kamu İhale Kurumu'nun internet sayfasında yayımlandı. İhalenin niteliği bölümünde de, "168 adet sanatçı ve teknik eleman hizmet alımı" denildi. Kamu İhale Yasası'nın 19. maddesine göre "açık ihale" yöntemiyle yapılacak olan ihaleye bütün istekliler teklif verebilecek, ancak konsorsiyumlar katılamayacak.

28 Ocak 2008'de yapılacak olan ihalenin duyurusuna göre, alınacak personel Şehir Tiyatroları Müdürlüğü Sahneleri'nde görev yapacak. Personel, sözleşmenin imzalandığı tarihten 5 gün sonra işe başlayacak ve 31 Aralık 2008'e kadar (300 gün) göreve devam edecek. Ekonomik açıdan en avantajlı teklif, en düşük fiyat esasına göre belirlenecek.

Tane ile oyuncu

İhaleyle alınacak bazı sanatçı ve teknik elemanın sayısı ve aranan özellikler şöyle:
  • 5 adet oyuncu (Tiyatro çevresince tanınmış ve kabul görmüş istisnai roller için)
    • 35 adet yardımcı oyuncu (Konservatuvar mezunu)
    • 25 adet figüran oyuncu (En az ilkokul mezunu)
    • 20 adet özel nitelikli sanatçı (Dans, enstrüman vb. becerisi olan)
    • 9 adet halkla ilişkiler uzmanı (Üniversite mezunu, bayan)
    • 2 adet uzman pedagog (Üniversite mezunu)
    • 5 adet dekor kostüm realizatörü (Akademi mezunu, resim, heykel vb.)