BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.427,78
HABER /  DÜNYA

Camide intihar bombası

Eski İçişleri Bakanı'nın malikânesindeki camiye intihar saldırısı düzenlendi.

Abone ol

Pakistan'da Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in geçen cumartesi olağanüstü hali kaldırmasının ardından dün eski İçişleri Bakanı Aftap Han Şerpao'yu hedef alan bir intihar saldırısı düzenlendi. Şerpao'nun malikânesi içindeki camide kendini havaya uçuran intihar bombacısı bayram namazı kılan 50 kişinin ölümüne yol açtı.

Şerpao'nun saldırıdan yara almadan kurtulduğu ancak oğullarından birinin yaralanarak hastanede tedavi altına alındığı bildirildi. Bazı Pakistanlı yetkililer, Peşaver yakınlarındaki Çarşadda kentinde düzenlenen saldırıda 54 kişinin hayatını kaybettiğini, 100 kişinin yaralandığını belirttiler.
Aftap Han Şerpao, Müşerref'in geçen kasımda yaptığı hükümet değişikliğine kadar İçişleri Bakanı görevi yapıyor ve radikal İslamcı Taliban ile El Kaide terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlardan sorumlu en üst düzey sivil yetkili olarak tanınıyordu. Geçen nisanda 28 kişinin öldüğü intihar saldırısında hafif yaralanan Şerpao ayrıca Müşerref'e yakın bir yetkili olarak biliniyor.
Görgü tanıkları, patlama sonucu caminin kan gölüne döndüğünü, çevreye kopan organların saçıldığını ve binada büyük hasar meydana geldiğini belirttiler. Pakistan'da Kurban Bayramı'nın ilk günü dün kutlanırken saldırganın imamın duasını bitirirken "Allahüekber" dediği anda bombayı patlattığı bildirildi.

8 Ocak'ta genel seçimlerin yapılacağı Pakistan'da radikal İslamcıların bu yıl içinde düzenledikleri saldırılarda 750 kişi öldü. Devlet Başkanı Pervez Müşerref, 50'den fazla kişinin ölümüne neden olan intihar saldırısını kınadı. Müşerref, "Bir avuç radikal dinci, sapkın düşüncelerini ılımlı Müslüman ve inançlı çoğunluğa zorla kabul ettirmek istiyor, bu kabul edilemez" dedi.